23948sdkhjf

Spar 99% på RFID-teknologi

Ny norsk teknik kan være startskuddet til mere brug af teknologien herhjemme.
Norske Thinfilm Electronics har i samarbejde med Palo Alto Research Center (PARC) udviklet en ny teknik, som gør det muligt at printe RFID-tags direkte på emballagen.

Den ny teknologi gør det muligt at reducere prisen med næsten 99 procent og er resultatet af det samarbejde mellem Thinfilm og PARC, som formelt blev indledt tilbage i oktober.

Navnet er Thinfilm Adressable Memory, og det kombinerer Thinfilms memory teknik med PARC’s transistorteknologi.

Selv om Thinfilm har hovedkvarter i Norge og produktionsvirksomhed i Sverige, kan nyheden forhåbentlig også være med til at sætte skub i det danske marked.

- Vi har allerede en række teknologivirksomheder i Danmark, som arbejder med alle processerne i og omkring RFID, men vi mangler brugerne og det kan eksempelvis være multinationale detailvirksomheder og andre virksomheder i supply chain leddet. Den teknologi som Thinfilm benytter, er en ny teknologi og metode, og det kan måske være det, der skal til, for at virksomhederne for alvor vil begynde at bruge og udnytte mulighederne, siger således Jens Uggerhøj fra Intelligent Logistik Netværket til Electronic Supply.

De første prototyper er allerede under fremstilling, og den reelle produktion forventes startet i 2012.
PARC, der er ejet af Xerox, har i alt købt 1.663.680 aktier i Thinfilm til en samlet værdi af 2,6 mio. kr.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078