23948sdkhjf

Næste generation antidrone-teknologi skal udvikles i Nørresundby

MyDefence skal udvikle næste generations antidrone-teknologi, som bl.a. omfatter tættere integration i soldaters eksisterende udstyr, så de mere effektivt kan imødegå truslen fra droner. Innovationsfonden investerer 2,7 mio. kr. i projektet, som bidrager til at MyDefence kan forsætte videreudviklingen af anti-drone teknologi. 

Kommercielle droner har en positiv indflydelse på samfundet, men selvsamme droner kan bruges til ulovlig overvågning, militære formål og i værste fald terror – udfordringer der er blevet tydeligere de seneste år. 

Til at bekæmpe disse udfordringer har danske MyDefence siden 2015 udviklet antidrone-teknologi til beskyttelse af udsendte soldater, politikere, fængsler og lignende. 

Anerkendelse af teknologien
- Næste generation af militært og civilt antidrone-udstyr kommer til at have stor indflydelse på, hvordan soldater og sikkerhedsstyrker vil imødegå truslen fra droner. Investeringen fra Innovationsfonden er en anerkendelse af, at vores teknologi er konkurrencedygtig og at vores planer for næste generation bevæger sig i den rigtige retning, siger CTO i MyDefence, Dan Hermansen. 

MyDefence har cirka 25 ansatte, størsteparten er udviklere på afdelingen i Nørresundby. Firmaet har også kontorer i Fredensborg og i North Carolina på USA's østkyst. 

Innobooster-projektet, som firmaet har fået tildelt, har et samlet budget på 8,2 millioner kroner, hvoraf Innovationsfonden investerer 2,7 millioner kroner over en periode på 15 måneder. 

Retningsbestemt dronesporing
Videreudviklingen af MyDefences antidrone-teknologi kommer blandt andet til at omfatte retningsbestemmelse for sensorer, så brugeren kan se, hvilken retning truslen kommer. I dag kan teknologien finde frem til den sektor, hvor dronen befinder sig, men med de meget bevægelige flyvende maskiner er det i firmaets optik afgørende, at operatøren kan identificere dronerne præcist. Både når man vil finde droner eller undgå dem. 

Derudover vil integration med tredjepartssystemer være et fokusområde, så teknologien kan anvendes bredere i eksisterende platforme, fx et lands militærs Battle Management System (BMS). 

Firmaets teknologi dækker både til personel-brug såvel som større skalerbare installationer. Deres håndholdte enheder kan fx monteres på en rygsæk eller uniform, så brugeren har hænderne fri til at bruge alt mulig andet udstyr, mens de faste installationer til perimeterbeskyttelse kan dække store områder, som fx militærbaser og lufthavne.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079