23948sdkhjf

Radarproducent vil kun have de allerbedste – og så opstår problemet

Problemer med at tiltrække tilstrækkelig med kvalificerede kandidater er en udfordring for radarvirksomheden Weibel Scientific, som det er for mange andre virksomheder med mange ingeniører på lønningslisten. 

Eksperten i doppler-radarar med udvikling og produktion i Allerød er nu oppe på 130 ansatte. Men der er altid plads til flere, særligt softwareingeniører, projektledere og program managers.

- Der er simpelthen mangel på ingeniører, samtidig med at der er et stort udbud af spændende stillinger. Når vi så kun vil have de allerbedste, opstår problemet, siger Peder R. Pedersen, administrerende direktør i Weibel Scientific, til Electronic Supply. 

- Det er vigtigt for industrien, at nogle tør gå forrest og tale om udfordringen, hvis vi skal skabe forandring, tilføjer han. 

Mangel kan gøre en virksomhed stærkere
Weibel ligger ikke på den lade side i forhold til rekruttering, Firmaet afholder events, samarbejder med universiteter på både bachelor-, master- og ph.d.-niveau, deltager i messer, speeddater med ingeniører og tilbyder rundvisninger til skoleklasser.

- Indimellem føles det, som om DTU er flyttet til Allerød. Det er præcis sådan, det skal være, for det er en del af vores ansvar at vise, hvor fantastisk det er at arbejde med højteknologiske produkter, og hvad man kan drive det til, siger Peder R. Pedersen og tilføjer:

- Så selvom det er en udfordring, oplever jeg også, at manglen på kvalificerede medarbejdere faktisk kan gøre en virksomhed stærkere. Du er nødt til at anstrenge dig, have fuldstændig styr på din strategi og skabe ikke bare produkter, men også en arbejdsplads i verdensklasse.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109