23948sdkhjf

- Vi er en prototypevirksomhed

Nanonord i Aalborg har kun lovord tilovers for sine underleverandører

Sensorfirmaet Nanonord i Aalborg har udviklet en helt speciel, højteknologisk sensorløsning. Firmaets NMR (Nuclear Magnetic Resonance) teknologi kan overvåge indholdet af udvalgte stoffer som sodium, chlor og ammonium i fx spildevandssektoren eller fødevareområdet. 

Sensoranlægget er i princippet en nedskalleret MR-scanner. Væsken, der skal analyseres, passerer igennem et ni millimeter tyndt rør, som er placeret igennem en specialfremstillet og superkraftig magnet. Sensorerne laver ultrapræcise kvantitative målinger af udvalgte isotoper i væskerne. Antenner i anlægget opfanger så frekvensen fra de forskellige atomkerner i væsken og sender informationen videre. Tilhørende software og algoritmer er så sat op til at måle de forskellige atomkerners signatur. 

Drømmen om den nordjyske sensorklynge

Manden bag Nanonord, opfinder Ole Jensen, vil med Nanonord danne grundlaget for Nordjyllands næste industrielle fyrtårn: En klynge for sensorteknologi på linje med det, mobiltelefoni i sin tid var på de kanter.  

Læs mere om drømmen om en sensorklynge:
- Jeg er blevet solgt én gang

 

Når det kommer til selve produktionen af sensoranlæggene er Nanonord med opfinder, medejer og direktør Ole Jensens ord en prototypevirksomhed. Samling af de vigtige magneter og test af sensoranlæggene sker i firmaets lokaler i Aalborg. Resten sker hos underleverandører.

Elektronikproducenten Ravi i Aalborg står for at lave prototyperne, og indkapslingen kommer fra Cubic i Brønderslev. 

Hovedleverandøren er Selektro i Møldrup, som står for produktion, samling og kvalitetstest af systemerne – til Ole Jensens store tilfredshed: 

- Det hele virker - alle print og lodninger. ikke engang et støvfnug kan komme ind, siger han om partneren.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109