23948sdkhjf

Midtjysk EMS'er genfinder momentum efter at have tabt millioner

Den midtjyske EMS-virksomhed Selektro Group A/S er tilbage på sporet med positive tal på driften efter en krævende fler-årig periode, hvor man samtidig med flere store digitaliseringsprojekter også tabte millioner på et fejlslaget sats på en nøglekunde.

- Kort og godt, så kan man jo bare sige, at vi kom til at gabe over for meget på en gang. Og det endte med at blive dyrt. Rigtig dyrt, fortæller Karl-Peter Andersen, CEO for og indehaver af Selektro Group i Møldrup ved Viborg.

Det var navnligt implementeringen af et nyt ERP-system, der lagde pres på både finanserne og på organisationen. ERP-systemet var det sidste i en række af digitaliseringsprojekter, der har taget flere år at gennemføre.

- Læringen for os har været, at når vi næste gang skal lave et stort projekt, så skal vi kun lave det ene og koncentrere os om det, forklarer Karl-Peter Andersen, der understreger, at ikke alene er det en stor investering, men man risikerer også at miste overblikket i en periode.

Hvo intet vover
Netop manglende overblik gjorde sig gældende i årene omkring 2018, hvor Selektro Group og Karl-Peter Andersen også satsede på en ny stor kunde, hvor man kunne se et stort potentiale.

- Vi oprustede voldsomt hele vejen rundt især på funktionærstaben i økonomi, indkøb, kvalitet, PTA og udvikling. Det var mange "dyre" folk, vi ansatte på den forventning om potentialet i den her nye kunde, siger Karl-Peter Andersen, der dog måtte konstatere, at den nye kunde slet ikke gav den omsætning, som man havde forventet.

Derfor gik man ind i det, der i ledelsesberetningen omtales som "maraton-år". Og man måtte igen skære organisationen til, så man kom tilbage til det oprindelige niveau.

- Der tabte vi godt nok mange penge. Helt vanvittigt, siger Karl-Peter Andersen.

- Havde vi haft heldet med os, så havde vi jo fremstået som dygtige og geniale. Men i stedet kom vi nærmest til at fremstå som nogle værre amatører. Jeg finder dog trøst i ordsproget; "Hvo intet vover, intet vinder", og vi vandt så desværre ikke denne gang, siger Karl-Peter Andersen.

Plus på driften
I det netop offentliggjorte regnskab kan man hos Selektro Group konstatere, at de hårde år er ved at klinge af. Man kommer for første gang siden 2018 ud med et positivt resultat på driften på 1,3 millioner kroner. Sidste års driftsresultat var -1,2 millioner kroner.

- Det er stadig lidt under, hvad en virksomhed af vores størrelse bør kunne præstere. Men at vi kommer ud af et regnskabsår, hvor en global corona-pandemi også får sat sit aftryk på omsætningen, det kan vi kun være tilfredse med, siger Karl-Peter Andersen, der ser frem til de kommende år med fortrøstning. Også selvom han ikke forventer, at indvirkningerne fra pandemien klinger af lige med det første.

Som en dyne
Karl-Peter Andersen understreger, at han på ingen måde har ondt af sig selv eller virksomheden over den negative indvirkning fra corona.

- Nej, se nu bare på de virksomheder, der bliver lukket ned i tide og utide. Se på restaurationsejerne og hele oplevelsesindustrien, de mange butikker og mange andre erhverv, der snart har mistet alt, hvad de ejer og har. Nej, vi kan ikke tillade os at klage, siger Karl-Peter Andersen.

- Corona-pandemien har jo ligget henover virksomheden og kunderne som sådan en dyne, der ligesom trykker det hele 10-15 procent ned. Jeg ved godt, at mange taler om, at nu er vaccinen på vej, og alt bliver godt igen. Men jeg tror altså, at vi skal hen i 2022, før dynen bliver løftet helt af igen, siger Karl-Peter Andersen, der dog som alle andre primært baserer sin prognose på ren mavefornemmelse.

- Men hvis dynen bliver løftet af før, så er det jo bare godt. Selektro Group står, efter tilpasningerne og it-investeringer på et tocifret millionbeløb, skarp og i form til at tage fra. Vi har et stærkt produkt at tilbyde både kompetencemæssigt og udstyrsmæssigt, siger Karl-Peter Andersen.

Selektro Group A/S opstod i 2009 som en fusion mellem Skals Elektronik A/S og Echo Electronics A/S. Virksomheden beskæftiger 55 medarbejdere og løser opgaver i et bredt spektrum fra high end audio over automotive og hydraulic, maritime og offshore, og til industrisegmentet generelt.

Selektro Group A/S
mio. kr. 2019/20 2018/19
Bruttofortjeneste 21,6 20,4
Resultat af primær drift 1,3 -1,2
Resultat før skat 0,7 -1,7
Årets resultat 0,5 -1,4
Balancesum 24,7 24,9
Egenkapital 1,3 0,7
Antal ansatte 55 56
Regnskabsåret blev afsluttet 30. september 2020.
Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.112