23948sdkhjf

Sådan øger DELTA eksporten

Hørsholm-virksomheden bruger især de danske ambassader i udlandet aktivt, når man skal ind på nye eksportmarkeder.
Hvordan kommer man ind på et nyt marked, når man blandt andet lever af at sælge mikroelektroniske komponenter?

Det spørgsmål kender de svaret på i Hørsholm-virksomheden DELTA.

- Vi har søgt hjælp hos den danske ambassade, der efter vores anvisninger har identificeret ti kommende kunder, som de har sat møder op med for os. En service vi også bruger i andre lande, og som jeg kun kan rose. Derudover er vi aktive på messer og specialkonferencer for branchefolk, vi arrangerer selv temadage og så gør vi os kendte gennem branchebladene i de pågældende lande, siger direktør Per Ølund til lokalavisen.dk.

Taktikken har blandt andet åbnet dørene til det svenske marked, hvor DELTA står i en unik position uden direkte konkurrenter.

Produktionen bliver i Danmark
Og selv om divisionen i Hørsholm sidste år eksporterede to tredjedele af sin produktion, skal man ikke regne med, at virksomheden rykker teltpælene op og forlader Danmark.

Produktionsomkostningerne kan nemlig alligevel dårligt være lavere.

- Det kan kun lade sig gøre, fordi det hele er automatiseret. Vi har kun en operatør ad gangen til at gå og holde øje med maskinerne og fylde komponenter i. Ellers kører det fuldstændig automatisk 24/7. Sker det et driftstop i en maskine, så kan vores teknikere logge på computeren fra et hvilket som helst sted og gå ind og rette fejlen. Den effektivisering betyder, at vi stadig kan tjene penge og bevare produktionen her i landet, forklarer Per Ølund.

Også afdelinger i udlandet
Delta beskæftiger sig med de tre hovedområder Mikroelektronik, Lys & Optik samt Test og Rådgivning af fx trådløse teknologier og akustik.

Hovedkontoret har siden 2004 ligget i Hørsholm, men firmaet har også afdelinger i både Kina, Sverige og Storbritannien.

I 2010 beskæftigede Delta 261 ansatte og havde en nettoomsætning på 290 mio. kr. med et resultat (EBITDA) på 27 mio. kr. til følge.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093