23948sdkhjf

Widex' brændselsceller belønnet i Las Vegas

Danske Widex belønnet med innovationspris på verdens største elektronikmesse

I disse dage løber verdens største elektronikmesse, Consumer Electronics Show (CES), af stablen i Las Vegas. Det er 52. gang, messen afholdes i den amerikanske spilleby, og traditionen tro er et utal af virksomheder og udstillere mødt op for at præsentere de nyeste produkter.

Det gælder også den danske producent af høreapparater, Widex, der mandag kunne fortælle i en pressemeddelelse, at deres batteriløse høreapparat er blevet tildelt messens innovationspris i kategorien Fitness, sport og biotech.  

Widex nye høreapparat er det første i verden, hvor det traditionelle batteri er erstattet med brændselscelleteknologi.  Det betyder, at brugeren kan lade apparatet op på blot tyve sekunder – en øvelse, der for batteridrevne høreapparater typisk vil tage tre til seks timer.

Samarbejde bag ny teknologi

Widex har udviklet den lillebitte brændselscelle i samarbejde med Teknologisk Institut og med støtte fra Innovationsfonden.

- Sammen har vi skabt en lille brændselscelle, der kan passe i et høreapparat uden at kompromittere ydelse og holdbarhed. Brændselscellen driver høreapparatet gennem en sikker elektrokemisk reaktion, der bruger ilt og methanol, og det eneste affaldsprodukt er en lille smule vand og kuldioxid, fortæller Leif Højslet, Centerchef for Nanoproduktion og Mikroanalyse ved Teknologisk Institut i pressemeddelelsen.

Det er ikke første gang, at Widex’ nye brændselscelleteknologi belønnes. I 2018 modtog produktet den prestigefyldte Red Dot 2018 ’Best of the Best’ Award for Design Concepts og er desuden udstillet på Ret Dot Museum i Singapore.

Wides forventer, at de nye batteriløse høreapparater vil være i handlen i sommeren 2019.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109