23948sdkhjf

Opturen fortsætter for Danfoss

Første kvartal bød på mere end en fordobling af overskuddet hos Nordborg-koncernen.
Omsætningen blev på 8,5 mia. kr. svarende til en vækst på 26 %. Korrigeret for tilkøb, frasalg og valutaomregning er der tale om en stigning på 23 %.

Resultat af primær drift (EBIT) blev 956 mio. kr. mod 401 mio. kr. året før, og resultat af fortsættende aktiviteter før skat blev på 834 mio. kr. mod 339 mio. kr. året før.

- Det er med stor tilfredshed, vi kan konstatere, at den globale interesse for løsninger til klima- og energiområdet, vi oplevede i 2010, er fortsat ind i 2011. Vi kan ligeledes registrere, at vores mangeårige engagement i BRIK-landene i stadig stigende grad afspejles i vores afsætning i disse områder. I kombination med vores fokus på vores kerneforretninger fastholder vi i første kvartal af 2011 derfor den positive udvikling, der gav os et rekordresultat i 2010, siger Niels B. Christiansen, adm. direktør og CEO.

- Det er samtidig glædeligt, at Sauer-Danfoss endegyldigt har lagt krisen bag sig, og at selskabet bidrager med et ekstraordinært godt første kvartal betragteligt til koncernens resultater i årets første tre måneder. Danfoss forventer derfor, at vi vil være i stand til at vokse og tage yderligere markedsandele i 2011 således, at vi kan levere de ambitiøse resultater, vi har signaleret i vores forventninger til hele året, fortsætter han.

Trods den flotte fremgang i første kvartal fastholder Danfoss forventningerne til både omsætning og indtjening, da væksten ikke ventes at fortsætte på det ekstraordinære høje niveau resten af året. Det betyder, at man stadig kalkulerer med en omsætning på 33-34 mia. kr. og et EBIT 3,3-3,5 mia. kr.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109