23948sdkhjf

Lampevirksomhed solgt til kapitalfond

Den familieejede lampevirksomhed Herstal er blevet solgt til den svenske kapitalfond Accent Equity. Det skriver Børsen.

Herstal har de seneste år været igennem nogle markante ændringer, der blandt andet har haft til formål at få lys- og lampeforretningen tilbage i fokus, mens andre dele af virksomheden er blevet solgt fra.

- Vores virksomhed fortjener at komme op på et nyt niveau, og derfor har vi ledt efter en stærk partner. Det har vi fundet nu, og derfor er det den rigtige beslutning at sælge nu," siger Martin Herstal, ejer og administrerende direktør, til Børsen.

Den fynske lampefamilie beholder en ejerandel på 25 procent, mens Accent Equity overtager 75 procent af Belid Lightning, der er selskabet bag Herstal. Hvad selskabet er blevet værdisat til, har det ikke været muligt at få oplyst, men ifølge Børsens oplysninger drejer det sig om lige knap 400 millioner kroner.  

 Ambitioner om vækst

Det seneste årsregnskab for 2017/2018, som LMTN Holding, moderselskabet bag Herstal, offentliggjorde i efteråret 2018, viste, at lampevirksomhedens drift finansieres af kredittilsagn. I alt havde Herstal-koncernen gæld på 152,3 mio. kr. til kreditinstitutter ved regnskabsårets afslutning, mens gælden året forinden lød på 158,4 mio. kr.

I 2016 samlede Herstal sine aktiviteter i den svenske by Varberg, og herfra er det ambitionen at vokse 50 procent over de kommende tre år, hvilket primært skal ske gennem hotel- og restaurationsbranchen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062