23948sdkhjf

Ny ordre retter op på kursen for Seluxit

Selvom der var stor rift om Aalborgensiske Seluxit, da virksomheden i november gik på børsen og blev overtegnet med knap 42 %, har de første måneder som børsnoteret selskab ikke været opmuntrende for IoT-virksomheden. Nu ser en ny ordre imidlertid ud til at have vendt nedturen. Det skriver Nordjyske.

Åbningskursen var 9,4, da selskabet 9. november officielt blev introduceret på børsen Nasdaq First North, men er siden faldet støt og roligt og nåede sit lavpunkt mellem jul og nytår.

- Vi var helt nede på 5,4, og det var ikke særlig rart, bemærker administrerende direktør Daniel Lux til Nordjyske.

Derfor vakte det optimisme hos Seluxit, da de i denne uge udsendte sin første børsmeddelelse siden åbningsdagen, og omgående kunne se kursen stige til over 7. Kursstigningen skyldes meddelelsen om, at Seluxit har fået en ordre på smart meters til en værdi af mellem fire og fem millioner kroner.

Ordren var ventet og opleves altså ikke som en decideret redningsplanke for selskabets to grundlæggere, Daniel Lux og Morten Frederiksen, der ærgrer sig over den hårde start på tilværelsen som børsnoteret virksomhed. En start, der dog ikke har været helt uventet, og som heller ikke har fået Seluxit til at nedjustere sin målsætning.

- Man ser ofte, at nynoterede virksomheder oplever et dyk i kursen i starten, og det har generelt været en dårlig periode på aktiemarkedet, men vi har ærgret os lidt over det. Vi kan se, at børsnoteringen har givet os nye kunder, vi ved, at alt går som planlagt, og at vi når de mål, vi har sat os, men folk kender os ikke, og måske skal vi være bedre til at forklare, hvem vi er, siger Daniel Lux.

Stabile fremtidsudsigter

Seluxit leverer radiomoduler til tre selskaber, der fungerer som underleverandører til det tyske elselskab Innogy. Den aktuelle ordre er blot til det ene af selskaberne og rummer option på køb af flere moduler.

- Innogy er Tysklands næststørste elselskab med 50.000 ansatte og en omsætning på 40 milliarder euro om året. De er lovmæssigt forpligtede til at udrulle smart meters til deres forbrugere, og der er vi altså underleverandører til de tre underleverandører, selskabet har. Selvfølgelig kan der komme andre på banen, eller de tre underleverandører kan vælge selv at begynde at producere radiomoduler, men det er et meget stabilt marked, og det kommer til at tage noget tid, før vi risikerer at blive udsat for konkurrence, siger Daniel Lux.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.071