23948sdkhjf

Statsministeren indviede nyt Foss-center

Lars Løkke Rasmussen tog det første spadestik til Foss’ nye innovationscenter og roste Hillerød-virksomheden for sin foretagsomhed.
Han var ganske vist en halv time forsinket, men statsminister Lars Løkke Rasmussen fandt dog tid til at møde op og tage det første spadestik ved Foss’ nye innovationscenter på marken ved Jernaldervej i Hillerød.

- Jeg er ofte til første spadestik, men det er som regel ved hospitaler og andre offentlige byggerier, så det er godt at være med et sted, hvor der rent faktisk skal tjenes penge, sagde statsministeren til Hillerød Posten om byggeriet, der kommer til at koste 200 mio. kr.

Lever af mennesker
Blandt de tilstedeværende var desuden Uffe Ellemann Jensen, borgmester Kirsten Jensen og så de to overhoveder fra Foss-familien, Peter og Nils Foss.

Sidstnævnte forklarede beslutningen om at blive i Hillerød således:

- Mennesker. Vi lever af mennesker, og vil gerne sikre vore ansatte ordentlige forhold ved hjælp af blandt andet dette byggeri. Samtidig er Hillerød det rette sted at være. De fleste akademikere bor nord for København, så det er også der, vi skal være. Det er også en fordel at være i en mindre by i stedet for hovedstaden, fordi der er lettere adgang til kommunens tekniske personale.

I Hillerød for at blive – trods alt
Nils Foss, der i dag primært beskæftiger sig med specialopgaver for firmaet, kunne dog heller ikke dy sig for at sende en stikpille af sted mod netop kommunen.

- Da jeg købte min første grund i Hillerød i 1960, gav jeg 2,50 krone pr. kvadratmeter. Denne gang har vi betalt 350 kroner. Dertil kommer 800.000 kroner for en byggetilladelse og fire millioner kroner for at blive tilsluttet kloaknettet. Men alligevel vil jeg sige, at vi er i Hillerød for at blive.

Den nye grund er 100.000 kvm. stor, men Foss bygger i første omkring kun på godt en tiendedel af arealet – dog med ambitioner om at bygge på helt op til 50.000 kvm., hvis behovet skulle vise sig.
Læs mere om: Foss
Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078