23948sdkhjf

Weibel jagter milliardmarked

Radarproducenten går ind i Norge

- Weibel er allerede verdensmestre i radarer til test af forsvarssystemer og radarer til at styrke sikkerheden ved opsendelser af satellitter. Nu sætter vi alt ind på også at blive verdensmestre i operationelle radarer til overvågning, og særligt på markedet for droneovervågning er potentialet enormt, siger Thomas Øiseth Munkholm, bestyrelsesformand og ejer af Weibel Scientific, i en pressemeddelelse.

Weibel er langt i realiseringen af strategien allerede, idet virksomheden sidste år demonstrerede sin droneradar i USA og Thailand.

Næste skridt er at videreudvikle teknologien og etablere det afgørende fodfæste på det globale marked. Jagten på den teknologiske perfektion kræver nogle helt særlige kompetencer, især inden for software, og de kompetencer er det lykkedes for Weibel at identificere i Norge. Derfor har virksomheden nu etableret sig med et team af højt specialiserede ingeniører i Oslo.  

Åbningen i Norge er en afgørende brik i at udnytte et eksplosivt vækstområde inden for operationelle radarer, fortæller Thomas Øiseth Munkholm:

- Droneradarmarkedet er ved at eksplodere, fordi droner udgør en trussel, som verden i store træk er uforberedt på. Weibel er med helt fremme i udviklingen på verdensplan, og vores radarer tilbyder en unik teknologi, som er nødvendig for at spore små droner. Vi vurderer markedet til at have en milliardværdi i løbet af de næste 10 år, siger han.

Ekspansion i Norge
- Der findes meget få ingeniører med de specialiserede kompetencer, vi har brug for til vores avancerede radarer. Vi har fundet de helt rette ingeniører i Norge, som vi ansatte kort før årsskiftet. Samtidig åbnede vi Weibel i Oslo, da vi har projekter i Norge, som kræver lokal tilstedeværelse. Vi har leveret til det norske forsvar og norsk industri siden Weibels grundlæggelse i 1977, og der er nu efterspørgsel på vores radarer til at overvåge det nordiske luftrum, siger Thomas Øiseth Munkholm.

Det nye norske team af ingeniører har mange års erfaring med at udvikle netop overvågningsradarer til alle miljøer, fra hed og tør ørken til det kolde og blæsende nord.

Det norske team blev ansat ved årsskiftet, og radarvirksomheden forventer at udvide sin tilstedeværelse i landet yderligere i løbet af de kommende år.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094