23948sdkhjf

Ellertens efterfølger belønnet med designpris - se video

I november 2018 præsenterede danske Biomega, der ellers primært er kendt for at lave cykler, sit bud på fremtidens elbil, og allerede nu kan de prale af et prisvindende design. Biomega Sin, der endnu kun findes på prototypestadiet, har nemlig netop modtaget den britiske Wallpaper Design Award 2018.

Biomega Sin

  • Tophastighed: 130 km/t
  • Acceleration: 0 – 100 km/t på 13 sek
  • Rækkevidde: 160 km
  • Batterikapacitet: 20 kWh (14 + 6 kWh i udskifteligt batteri)
  • Pris: 20.000 Euro // 150.000 kroner

Biomega understreger, at det endelige produkt kan have andre specifikationer

Med en motor i hvert hjul og et batteri placeret i bunden, har folkene bag Biomega Sin gjort op med den klassiske måde at tænke biler på. I stedet har de trukket på nogle helt andre erfaringer.

- Den overordnede tankegang er at tage det bedste fra cyklerne, og overføre det til bilerne. Fordi vi kommer fra cykler, tænker vi design på en anden måde, siger idémanden bag projektet, Jens Martin Skibsted til Børsen.

Han fortæller desuden, at konceptfasen nu er overstået, og at holdet har taget hul på fase to, som handler om at designe en fuldt fungerende bil, der forhåbentlig kan køre de første meter til november. Herefter kommer arbejdet med at homologere og typegodkende bilen. Om alt går vel, regner holdet bag Biomega Sin med at kunne lancere den første bil på markedet et sted mellem 2021 og 2023.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.111