23948sdkhjf

Danske soundbars indtager Asien - og måske Struer

Frederick Rickmann har med sine dansk designede soundbars fået godt hul på det taiwanske marked. Næste stop er Japan, og derfor pønser Rickmann på at tage en del af produktionen til Danmark.

Horsens-virksomheden Steenssen producerer soundbars og computerhøjtalere til den populære del af forbrugermarkedet, og allerede fra starten blev produkterne udviklet til Asien, hvor mange har nogle ringe lydanlæg. Det fortæller indehaver og stifter af Steenssen, Frederick Rickmann til Dagbladet Ringkøbing-Skjern. Og det er ikke tilfældigt, at virksomhedens navn klinger mere dansk end stifterens.

- "Made in Denmark" er virkelig et kvalitetsstempel i Taiwan, hvor vi sælger allermest, så vi havde brug for et navn, som signalerer noget nordisk. Det gør "-sen"-navnene, forklarer Frederick Rickmann, der oprindeligt stammer fra Skotland.

Dansk produktion kan hjælpe i Japan

Produkterne bliver lige nu fremstillet i Kina, hvor Steenssen har 100 medarbejdere, men med udsigten til at entrere det japanske marked er det ikke nødvendigvis nok bare at lyde dansk. Derfor kigger Horsens-virksomheden nu mod Struer og miljøet omkring Sound Hub, hvor Steenssen er en del af et acceleratorforløb.

- Steenssen får god kvalitet fra fabrikken i Kina. Det er dygtige og erfarne håndværkere. Men vi er på vej ind på det japanske marked, og for dem vil det være noget helt særligt, hvis vi kan levere anlæg, som er "made in Denmark". Det er forfriskende, hvis vi kan bruge traditionerne fra Danmark - og ikke mindst her fra Struer - til at nå ud til nye generationer og nye markeder. Så vi undersøger muligheden for at flytte noget af produktionen til Struer, siger Frederick Rickmann.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063