23948sdkhjf

12,4 millioner skal sikre danske IoT-produkter

Med en ny bevilling på 12,4 millioner vil Industriens Fond styrke cybersikkerheden i danske IoT-produkter gennem et forløb for 20 virksomheder. Forløbet skal klæde de deltagende virksomheder på til at udnytte it-sikkerhed som et konkurrenceparameter, og de samlede erfaringer skal efterfølgende udbredes til virksomheder i hele landet. Det oplyser GTS på sin hjemmeside.

- Danske virksomheder er kendt på markedet for at udvikle kvalitetsprodukter. Når disse kvalitetsprodukter bliver koblet på nettet, og dermed bliver potentielle mål for hackere, stiger behovet for viden om, hvordan produkterne stadig vil være kendt for kvalitet, når det gælder digital produktsikkerhed, forklarer Gert Læssøe Mikkelsen, leder af Alexandra Instituttets Security Lab, som står i spidsen for projektet.

Planen er at samle 20 virksomheder, der er i gang med eller planlægger at udvikle digitale produkter; halvdelen med og halvdelen uden erfaring med IoT. De deltagende virksomheder skal indgå i målrettede virksomhedsforløb, der blandt andet skal afdække digitale produkters aktuelle cybersikkerhedsniveau, udforske den forretningsmæssige gevinst ved digital cybersikkerhed og holde hackere ude af danske digitale produkter.

Alexandra Instituttet er netop gået i gang med at screene virksomheder til deltagelse, og er man interesseret i at høre mere eller tilmelde sig, kan man gøre det via instituttets hjemmeside.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

1.174