23948sdkhjf

Fastholder markedsposition: Gasmåler-producent tjener millioner

Et overskud på 24,5 millioner kroner.

Det er godt og vel en halv million mere end året før. Driftsresultatet lander på 30,5 mio. kr. Resultat før skat er 31,1 mio. kr.

Årsagen til at resultatet før skat er højere skyldes indtægter fra associerede selskaber.

De 31.091.363 kroner er det største resultat i Flonidans historie, oplyser Lis Muusmann fra Flonidan.

Forhaling koster på omsætningen
Det bedste resultat nogen sinde – dog med et dyk i omsætningen. Det skyldes primært forhalinger på udskiftningen af målere i Storbritannien.

En stor del af Flonidans omsætning stammer fra England og Benelux-landene, hvor der pt. udrulles smarte el- og gasmålere på nationalt plan.

- Det er meget politisk, især i England, hvor man allerede i 2017 besluttede at ændre den samlede infrastruktur for dataopsamlingen, så både gas- og elmålere skulle over på en ny generation (SMETS2, red.) og et nyt netværk, konstrueret til formålet, der kan læse alle målere og alle fabrikater og dermed gøre det lettere for forbrugerne at skifte udbyder, oplyser Lis Muusmann og uddyber:

- Desværre var tingene ikke klar samtidigt og overgangen fra 1. til 2. generation blev gentagne gange udskudt; værkerne stoppede og afventede og der gik politik i det. Så lang historie kort: vi fik slet ikke den ordremængde, som vi havde forventet fra England. Det er den primære årsag til den faldende omsætning.

Også selskabets etablering på nye markeder har også været udfordret af politiske forhold.

- Det gjorde sig gældende i Tyrkiet, hvor ændret lovgivning har udskudt indførslen af smarte målere på ubestemt tid. Også i andre lande har politiske faktorer uden for Flonidans kontrol besværliggjort samarbejdet, skriver virksomheden.

Fremtiden og 500.000 belgiske målere
Ledelsen hos Flonidan vurderer, at markedet for smarte gasmålere på kort sigt vil være nogenlunde stabilt, dog med store geografiske udsving. På lang sigt vil det største vækstpotentiale være at finde på nye, stærkt volatile markeder uden for Europa.

Flonidan planlægger derfor fortsat at investere i produktudvikling og markedstilpasning i de kommende år.

Netop på grund af de løbende investeringer i ny måleteknologi, vurderes Flonidan at stå stærkt i det kommende regnskabsår.

Selskabet oplever en stigende interesse for sine produkter og har fået solidt fodfæste i Storbritannien og Benelux.

- Forventningerne til indeværende regnskabsår er fortsat positive. Vi mærker stadig efterdønningerne fra stilstanden på det engelske marked, som først ruller så småt i gang nu. Til gengæld er det hollandske marked blevet større end forventet og vi har fået en større ordre, så vi forventer bestemt omsætningsvækst i størrelsesordenen 10 pct., ligesom vi også forventer en positiv indtjening, oplyser Lis Muusmann

Flonidan A/S
mio. kr. 2017/18 2016/17
Nettoomsætning 394,5 415,7
Bruttoresultat 75,4 70,5
Driftsresultat 30,5 30,5
Årets resultat 24,5 23,9
Egenkapital 85,1 60,6
Antal ansatte 57 53
Regnskabsåret blev afsluttet 30. september 2018
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141