23948sdkhjf

Seritronic vækster vildt

Med trecifrede vækstrater må den nordjyske elektronikproducent siges at være lykkedes med sin ambitiøse eksportstrategi

- Ja, det går jo ikke så ringe.

Sådan siger direktør Hans Henrik Pedersen med en god portion jysk beskedenhed i kølvandet på offentliggørelsen af Seritronics årsregnskab, der viser heftig vækst.

Således har Støvring-virksomheden siden sidste regnskabsår løftet bruttofortjenesten med godt 12 procent til 29,3 millioner, mens resultatet er vokset med hele 176 procent fra 2,4 til 6,62 millioner kroner før skat. Ifølge Hans Henrik Pedersen skal en del af forklaringen på den heftige vækst findes uden for Danmarks grænser.

- Vi har gennem de sidste fire-fem år arbejdet målrettet på at øge eksporten. Det er altid en langsigtet proces, når man arbejder med større virksomheder, men nu begynder vi for alvor at se resultatet, forklarer den tilfredse direktør.

Også på det danske marked, hvor Seritronic henter knap halvdelen af sin omsætning, har en positiv udvikling hos selskabets nøglekunder sikret en stabil vækst, understreger Hans Henrik Pedersen.

Et velfungerende set-up

Og hvad er det så, Seritronic har gjort for at komme i mål med den offensive eksportstrategi? Ifølge Hans Henrik Pedersen skyldes succesen især selskabets set-up, hvor der dels produceres i Danmark, dels samarbejdes med en række virksomheder i Asien.

- Vi har håndfuld rigtig gode samarbejdspartnere i Kina og Taiwan, hvor vi har opbygget relationer gennem de sidste seksten år, og kombineret med vores produktion i Danmark kan vi tilbyde europæiske kunder at være sparringspartnere i konstruktionsfasen. At vi samtidig kvalitetssikrer og kan være lagerførende giver europæiske kunder en stor tryghed. At det så samtidig også betyder, at vi kan tilbyde korte leveringstider, så snart produkterne ligger på vores lager, er jo bare et ekstra plus. Netop dette set-up oplever vi som værende årsag til en del af vores vækst. Endvidere håndterer vi efterhånden flere og flere komplette og komplekse løsninger, forklarer Hans Henrik Pedersen.

Målt på antallet af kunder er Sverige selskabets største eksportmarked, men også i Tyskland, Frankrig, Benelux-landene samt Skandinavien og en række lande i det tidligere Østeuropa går det godt med salget af de elektroniske og serigrafiske betjeningspaneler. I alt udgør eksporten 52 procent af Seritronics omsætning.

Firmanavn
mio. kr. 2018 2017
Bruttofortjeneste 29,27 26,06
Driftsresultat 7,43 3,26
Resultat før skat 6,62 2,4
Årets resultat 5,14 1,86
Balancesum 34,49 28,28
Egenkapital 10,64 5,50
Gns. antal ansatte 62 62
Regnskabsåret blev afsluttet 31. december 2018.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109