23948sdkhjf

VW vil sende 22 millioner elbiler på vejene

22 millioner elbiler i form af 70 nye VW-modeller skal inden for de næste ti år køre rundt på vejene. Det oplyser bilproducenten i en pressemeddelelse, der tirsdag blev offentliggjort sammen med koncernens årsregnskab.

Oprindeligt var planen 50 nye modeller, men nu skruer VW altså op for ambitionerne, og har blandt andet skrevet under på et omfattende ”dekarboniseringsprogram”, der skal sikre CO2-neutralitet i hele produktionskæden i 2050. Desuden skal andelen af elbiler i 2030 udgøre minimum 40 procent af VW’s samlede flåde.

- Volkswagen tager ansvar med hensyn til fremtidens nøgletrends - især i forbindelse med klimabeskyttelse. Målene i Paris-aftalen er vores målestok. Vi vil systematisk tilpasse produktion og andre faser i værdikæden til CO2-neutralitet i de kommende år. Sådan gør vi vores bidrag til at begrænse den globale opvarmning, udtaler Herbert Diess, CEO i Volkswagen AG.

Første skridt på vejen er de elektriske luksusbiler Audi e-Tron og Porsche Taycan, og senere følger Seat el-born, Skoda Vision E og flere modeller fra Volkswagens nye elektriske ID-familie. Den omfattende elektrificering kræver en investering, som i 2023 vil være løbet op i over 30 milliarder euro eller mere end 223 milliarder danske kroner. Volkswagen AG vil desuden installere 400 hurtigladestationer i Europa inden 2020, heraf skal de 100 placeres i Tyskland.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094