23948sdkhjf

Fionia Lightning tager næste skridt

Fionia Lighting A/S har fået Senmatic A/S som medejer. Dermed bevæger virksomheden sig fra forskningsprojekt på SDU til en rigtig virksomhed forankret i fynsk industri.
De første kunder er ombord og nu gør Senmatic så Energi Fyn og landets største gartneri Gartneriet PKM selskab som medejere af Finoia Lightning.

Fionia Lighting, der udvikler strømbesparende LED belysning til gartnerier, er dermed foreløbig lykkedes med sin strategi. Selskabet har koncentreret sin indsats i feltet mellem forskning og produktudvikling i tæt samarbejde med SDU og bl.a. tyske Osram, der har leveret nye komponenter på prototypeniveau til den fynske virksomhed.

- Fionia bevæger sig helt efter planen fra en international udviklingsvirksomhed med rod i SDU til næste fase, hvor indsatsen nu i stigende grad rettes mod indledende produktion og markedsføring. At samarbedet med Senmatic nu fører til medejerskab, er en naturlig og velkommen konsekvens heraf, siger bestyrelsesformand Bent Agerholm, koncernchef i Energi Fyn.

Samarbejde med synergi
Gartnerier kan med Fionia Lighting’s lysarmaturer opnå strømbesparelse på mere end 40% i forhold til traditionel væksthusbelysning. For et almindeligt gartneri drejer det sig om adskillige millioner kroner om året.

- Senmatic leverer bl.a. klimacomputere og sensorer til gartnerierhvervet. Vi tror på at vi med engagementet i Fionia kan høste nogle synergier. Og det vil bringe os i teknologisk front internationalt med gartneribelysning og klimastyring, siger adm. direktør i Senmatic, Torben Hansen.

I forbindelse med Senmatic's engagement i Fionia er Jens Kr. Damsgaard efter planen fratrådt som direktør. I sin egenskab af direktør for Energi Invest Fyn A/S er det fortsat hans opgave at udvikle nye forskningsbaserede virksomheder efter "Fionia-modellen". Torben Hansen er tiltrådt som ny direktør for Fionia Lighting.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078