23948sdkhjf

Ingeniørstuderende sætter lys på skatere

Tre ingeniørstuderende fra Aarhus Universitet, Herning har brugt de sidste par år på at udvikle en ny type lygter, der kan sættes på skateboards. Nu har de prototypen på plads og er klar til at gå i produktion. 

- Det er fedt at kunne skubbe det ud over rampen nu og se, hvordan folk tager imod det her, siger Asger Møller, der er en af de tre studerende bag GlowGuardian, til TV Midtvest.

Og timingen lader til at være helt rigtig. Det er nemlig blevet tilladt at køre på elektriske skateboards, men loven kræver, at brættet er udstyret med lygter. Det betyder, at der skal være monteret både for- og baglys, hvis man vil skate efter mørkets frembrud, og ifølge de studerende giver det grundlæggende en ekstra sikkerhed.

- Det kan være interessant for forældre, der gerne vil sikre deres børn, så de kommer sikkert frem til skole en sen efterårs- eller vintermorgen, fortæller Asger Møllers medstuderende Klaus Gregersen.

Nu har de tra studerende sat sig for at crowdfunde 186.000 kroner, der skal bruges til at sætte de batteridrevne diodebokse i produktion. Og når det mål er nået, rækker drømmene endnu længere.

- Vi ved, der er en hel masse skatere i Danmark, men vi skal nok også ud over landets grænser, hvis vi skal have stor succes, siger Asger Møller.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.098