23948sdkhjf

Bøvl med teknikken: Nordhavns selvkørende busser kan ikke køre selv

I april ansøgte Autonomous Mobility om at sende selvkørende busser på vejene i den Københavnske bydel Nordhavn, men selvom den sikkerhedsmæssige del af ansøgningen er godkendt, viser det sig nu, at forsøget kun kan gennemføres med personale om bord. Det skriver Ingeniøren.

Det er selskabet selv, der har vurderet, at det trods den godkendte ansøgning ikke er muligt at køre uden en operatør, der står klar med et joystick. Hvis noget fejler, kan medarbejderen overtage styringen.

Det er ingeniørvirksomheden Cowi, der som ekstern part har stået for at foretage den lovpligtige assessorvurdering af de selvkørende bussers sikkerhed. Ifølge Jens Groth Lorentzen, afdelingsleder for kollektiv trafik hos Cowi, er de selvkørende busser endnu ikke klar til at køre på det såkaldte SAE4-niveau, hvor bussen kan køre uden et menneske om bord, der står klar til indgreb.

- Autonomous Mobility har oplyst, at der er nogle tekniske udfordringer, der gør, at man ikke kan starte på SAE4-niveau, siger Jens Groth Lorentzen.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.109