23948sdkhjf

Soltagsproducent udvikler egen batteriløsning

Den danske soltagsproducent Ennogie har udviklet sin egen batteriløsning, som kan sammensættes til den enkelte husstands behov.

Om løsningen

Elektronikken er udviklet i Danmark.

Kabinettet er designet, produceret og samlet i Danmark.

Battericellerne kommer fra en velanset kinesisk producent, og Ennogie har selv testet cellerne.

De rå printplader produceres i Kina, hvorefter de sendes til Italien og får monteret de elektriske komponenter.

Den endelige samling og kvalitetstest foregår i Danmark.

Softwaren er designet og udviklet i Danmark.

- Batteriløsningen bygges op af små enheder, som gør det muligt at skræddersy batteriet til husstandens behov. At alle komponenter til opladning og afladning af batteriet er samlet i hver enkelt enhed, gør installationen simpel og hurtig. Som privatperson kan du selv stå for det hele, på nær tilslutning til eltavlen, som en elektriker skal klare, fortæller Kristian Harley Hansen, teknisk direktør hos Ennogie.

Hver batterienhed indeholder 2,3 kilowatttimer, vejer mindre end 25 kilo og kan håndteres og installeres af én person. Idéen er, at boligejeren køber det antal batterienheder, som passer til bygningens behov.

Ennogie lancerer sin batteriløsning i løbet af 2019, blandt andet igennem en Indiegogo-kampagne.

- For at nå bredt ud på markedet, både for folk med allerede-eksisterende solcelletage og kommende kunder hos Ennogie, lancerer vi en crowdfunding-kampagne via Indiegogo for at få så stærkt et afsæt på produktionen som muligt, fortæller Lars Brøndum Petersen, administrerende direktør hos Ennogie.

Stigende interesse
Ennogie installerede sit første solcelletag i 2016 og siden er interessen steget støt.

I foråret 2019 har virksomheden rundet 10.000 kvadratmeter installerede solcelletage, hvor cirka 8.000 kvadratmeter blev installeret i løbet af 2018.

Ambitionerne vokser, og målet for 2019 er at installere 24.000 kvadratmeter solcelletage – en tredobling af tallet fra sidste år.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109