23948sdkhjf

Dansk blodboks vinder pris: En innovativ løsning på et stort problem

Den danske medtech-virksomhed Blusense Diagnostics har netop vundet en australsk designpris for enheden Blubox, der ud fra en enkelt dråbe blod kan diagnosticere dengue- og zikavira. Ifølge juryen bag prisuddelingen er den unge, danske virksomhed lykkedes med at skabe en meget innovativ løsning på et stort problem for menneskeheden.

- Vi er rigtig glade for at vinde denne pris, fordi det er endnu en international anerkendelse af vores arbejde. Det er et bevis på, at det, vi har udviklet, er holdbart, innovativt og virker. Samtidig er prisen med til at skaffe os opmærksomhed blandt det klinikpersonale, vi mødes med for at vise den brugervenlige Blubox og vores patenterede teknologi, siger Filippo Bosco, der er administrerende direktør og en af de tre grundlæggere af Blusense Diagnostics, der er udsprunget af DTU.

På mindre end tre år er Filippo Bosco og virksomhedens medstiftere gået fra idé til virkelighed, og har fået den første Blubox klar til brug. Blusense Diagnostics har desuden udviklet den særlige kassette ViroTrack til brug sammen med boksen.

På kassetten dryppes en enkelt dråbe af patientens blod, og så snart kassetten indsættes, måler Blubox hurtigt på antallet af en lang række virus-specifikke biomarkører i blodet. Dermed kan eventuelle infektioner identificeres langt hurtigere end ved brug af traditionelle metoder.

Et kæmpe potentiale

Australiens Good Design Awards havde i år et rekordstort deltagerfelt med næsten

BluSense Diagnostics

Blusense Diagnostics er grundlagt i 2014 og har kontorer i Danmark og Taiwan. Virksomheden er en spinout fra DTU og har fokus på at sikre skalerbare og innovative diagnosticeringsprodukter på globalt plan

Det er ikke den første pris, Blusense Diagnostics har vundet. Tilbage i september 2018 vandt det unge firma prisen Nordic Stars 2018 for fremragende færdigheder inden for innovation og iværksætteri, og i december 2017 blev Blusense Diagnostics kåret som vinder af Colossus INNO 2017 for den mest innovative og effektive teknologi til Sydøstasien.

700 deltagende designprojekter, men det lykkedes altså for den unge danske virksomhed at skille sig ud i mængden. Juryen lagde i sin begrundelse af tildelingen vægt på, at teknologien kan få meget stor betydning for sundheden i fjerntliggende egne med begrænset adgang til klinisk personale og begrænset adgang til lægehuse.

- Når patienter i forvejen er nødt til at foretage en besværlig rejse for at få nogen som helst medicinsk bistand, er det banebrydende at kunne modtage en diagnose samme dag og dermed påbegynde behandlingen med det samme. Det gør det muligt for afsidesliggende samfund at få adgang til moderne behandlinger og er en meget innovativ løsning på et stort problem for menneskeheden, står der i begrundelsen.

I dag kan Blusense Diagnostics diagnosticere denguefeber samt zika og chikungunya vira og ifølge direktøren er det kun begyndelsen.

- Det, at vi har vundet denne pris, er også med til at tiltrække investorer, der gør at vi kan fortsætte udviklingen og udvide porteføljen af sygdomme, vi kan teste ud fra blot én enkelt dråbe blod. Der er et kæmpe potentiale i vores teknologi, siger Filippo Bosco.

 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078