23948sdkhjf

Forskere vil sende verdens mindste robot ind i din krop

På Georgia Institute of Technology har et hold forskere udviklet en ny type robot, der ikke er større end verdens mindste myre. Mikrorobotten bevæger sig ved hjælp af vibrationer fra ultralyd, små højtalere eller piezoelektricitet, og målet er, at robotterne skal kunne arbejde sammen om eksempelvis at opdage miljøforandringer eller reparere skader inden i menneskers kroppe. Det skriver Ingeniøren.

Den lille ny har en vægt på bare 5 mg og en størrelse på 2 mm x 1,87 mm x 0,8 mm, og den kan bevæge sig med en hastighed på op til fire gange dens egen kropslængde per sekund. Prototypen består af en piezoelektrisk akutator som er limet på en 3D-printet polymer-krop.

I videoen herunder kan du se, hvordan robottens fire ben responderer på en vibrationsfrekvens på cirka 6,3 Hz, men ifølge forskerne kan man skræddersy den ønskede responsfrekvens ved at ændre på robottens udformning og eksempelvis øge antallet af ben.

 

Ifølge mediet fortæller forskningslederen bag projektet, Azadeh Ansari, at holdet har lavet en slags legeplads, hvor en ordentlig bunke mikrorobotter kan bevæge sig rundt, mens forskerne bliver klogere på, hvad de kan bruges til. På ønskesedlen er, at de små robotter lærer at svømme og hoppe, men forskningslederen påpeger, at der stadig er en stor mængde arbejde at gøre, før robotterne kan forlade laboratoriets trygge rammer og gøre sig nyttige i den virkelige verden.

 

Artiklen er en del af temaet VIDEO.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094