23948sdkhjf

Sønderborg skriger på ingeniører

Mobilitet på arbejdsmarkedet efterlyses af lokale forretningsfolk i Sønderjylland, hvor manglen på ingeniører er udbredt.
Fast arbejde i et fagligt og ingeniørtungt miljø er åbenbart ikke nok til at friste landets ingeniører.

Det konstaterer Erling H. Duus, der er adm. direktør for Eegholm A/S og formand for Industrigruppen i Sønderborg:

- Vi kunne godt bruge op mod tre stærkstrømsingeniører eller folk, der kan noget med effektelektronik, siger han til Dagbladet Børsen.

Deler erfaringer med hinanden
Industrigruppen omfatter 54 industrimedlemmer med til sammen 12.000 medarbejdere. Blandt medlemmerne tæller Danfoss, Linak, Siemens, OJ Electronics A/S, Lodam A/S og mange flere.

- Medlemmerne i Industrigruppen i Sønderborg hjælper hinanden, deler erfaringer med hinanden, kapacitet og sikrer en hurtig og effektiv dialog med myndigheder og andre, som kan give os de nødvendige rammer i lokalsamfundet. Desuden plejer vi en tæt dialog med Mads Clausen Instituttet på Syddansk Universitet (SDU) på Alsion i et forsøg på at få flere folk igennem ingeniøruddannelsen i Sønderborg, forklarer Erling Duus.

Mobilitet efterlyses
Til trods for indsatsen må han og de øvrige medlemmer i industrigruppen sande, at det fortsat er svært at tiltrække ingeniører til den ene af landet, hvor virksomhederne ligger.

Det får Erling Duus til at efterlyse mere mobilitet i arbejdsstyrken.
Kommenter artiklen (1)
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079