23948sdkhjf

Dansk sensor-dragt på amerikansk rap-stjerne

Ung megastjerne har brugt en dragt fra danske Rokoko Electronics til ny musikvideo, der allerede er set mere end 30 millioner gange

Den amerikanske megastjerne Lil Nas X har brugt en motion capture-dragt fra danske Rokoko til at gøre sine bevægelser digitale i en ny musikvideo. Det skriver Techsavy.

Københavnske Rokoko Electronics har bare fem år på bagen, men den unge virksomhed har allerede solgt deres sensorbaserede motion capture-dragt ved navn Smartsuit Pro til giganter som Sony, Microsoft og 20th Century Fox. Nu kan virksomheden så føje endnu et glamourøst navn til kundelisten i form af Lil Nas X, der netop har slået rekorden for længst tid på toppen af den amerikanske hitliste Billboard.

- Der er ingen over eller ved siden af Lil Nas X på den internationale musikscene lige nu. At han har kastet sin kærlighed på vores firma, er en helt vild følelse. Han havde budgettet til at vælge frit på alle hylder, men kom alligevel til os. Og når én af verdens største og mest nyskabende stjerner bruger vores udstyr til en musikvideo, er det altså noget, der bliver bemærket i den amerikanske showbusiness, siger Jakob Balslev, der har stiftet Rokoko Electronics sammen med Matias Søndergaard og Anders Klok.

Herunder kan du se videoen, som siden offentliggørelsen den 5. september er set mere end 30 millioner gange.

Høster bevægelser til videresalg

Rokoko Electronics ramte breakeven i 2018, men det er ikke kun den sensorbaserede stofdragt, virksomheden tjener sine penge på. Med sit Motion Library har Rokoko skabt et arkiv over 3D-bevægelser, som er i høj kurs i animationsbranchen. Hver gang personer bruger Rokokos dragter, bliver bevægelserne registreret i arkivet, og dermed har virksomheden fået skabt et bevægelsesbibliotek.

Tilbage i marts annoncerede det amerikanske softwareselskab Autodesk, at de havde indgået samarbejde med Rokoko, og dermed bliver det danske Motion Library en integreret del Autodesks 3D-program til professionelle animatorer, Maya. Tidligere har Rokoko indgået samarbejde med Unity, som er et dansk selskab, der leverer digitale værktøjer til stort set hele spilindustrien.

Artiklen er en del af temaet VIDEO.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078