23948sdkhjf

Danske vind-underleverandører skal kortlægges

Det strategiske partnerskab Megavind så dagens lys i 2006 og har siden gennemført en række projekter med det formål at øge innovationen i den danske vindmøllebranche. 

For nyligt holdt WindDenmark sit årlige vind-event, og her blev sløret løftet for nogle af de projekter, der skal fokus på i 2020. 

Blandt disse er en kortlægning af den danske underleverandør-kæde, fortalte Torben Jørgensen, technical sales director hos Fritz Schur Energy, og medlem af forretningsudvalget i Megavind. 

Den danske supply chain har været aktiv inden for den her industri i årtier, og den er vokset sammen med industrien, sagde Torben Jørgensen. 

Han kunne dog også konstatere, at de danske underleverandører er kommet under stigende pres, men samtidig har de store OEM-producenter vist vilje til at arbejde med deres leverandørkæde og blandt andet hjælpe til med standardiseringer. 

Hvem er underleverandørerne?
Netop derfor sætter Megavind nu gang i en analyse af de danske underleverandører – en såkaldt mapping. 

- Vi har talt om det her hos Megavind i mange år, og sidste efterår besluttede vi os for at gøre noget ved det, sagde Torben Jørgensen. 

Det bliver sekretariatet hos WindDenmark, der med hjælp fra et eksterne konsulentfirma skal stå for den praktiske del med at kortlægge underleverandørerne. 

Her forventer chefkonsulent Edit Lulu Nielsen, at arbejdet kan begynde i starten af det nye år. 

- Det handler først og fremmest om at mappe kæden: Hvor mange er de, hvor meget af deres omsætning kommer fra vind? Og så skal vi også have nogle facts om, hvor meget de bruger på forskning og udvikling. Og så vil vi gerne vide, hvor i landet de er, og om de tager med ud i verden, siger hun. 

Rapport er klar i 2020
Kortlægningen gælder både store og små underleverandører, og både de der servicerer et globalt marked, og de der er mere lokalt til stede. Fællesnævneren er blot, at de arbejder for vindmølleindustrien. 

Edit Lulu Nielsen understreger dog, at kortlægningen endnu er på et tidligt stadie, og derfor er det usikkert, hvad der præcist kommer ud af den. 

- Det er en svær øvelse, fordi leverandørkæden har så mange forskellige størrelser. Ambitionen er da heller ikke at blive færdige i den ene rapport, siger hun. 

Målet er dog, at der ligger en rapport klar i tredje kvartal 2020, som måske kan give anledning til nye undersøgelser. 

Edit Lulu Nielsen opfordrer i den forbindelse underleverandører til at tage kontakt til WindDenmark med deres input til undersøgelsen. 

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078