23948sdkhjf

Danskere skal bygge computer til arktisk overvågning

Den danske forsvarsvirksomhed MyDefence System Integration (MDIS) et gået med i et større internationalt konsortium om at etablere et netværk til overvågning og kommunikation i og omkring Arktis.

Data fra projektet kan blandt andet bruges i klimaforskning eller til at øge sikkerheden i området på et operationelt plan. 

Helt konkret skal MDSI være med til at samle trådende og koordinere indsatsen fra de fly, der deltager i operationerne.

Det fortæller Christian Steinø, der der COO i MDSI.

- Vi har to roller i det samarbejde. Den første er, at vi helt fra cratch bygger den computer, der skal binde netværket sammen. Vores anden rolle bliver at drive det operationscenter, der skal varetage alle flyoperationer, siger Christian Steinø til Electronic Supply.

Til lands, til vands og i luften
Det internationale konsortium hedder IDG og er etableret af Boeing Defense, Space & Security.

IDG omfatter virksomheder fra en række arktiske nationer, som arbejder på at etablere et overvågnings- og kommunikationsnetværk i Arktis. Netværket hedder IRSA (Integrated Remote Sensing for the Arctic).

IRSA er et kommunikationsnetværk bestående af satellitter, højt og mellemhøjt flyvende droner samt en række andre luftbårne, maritime og undersøiske ubemandede fartøjer, såvel som jordbaserede modtage- og kontrolstationer.

Og det er stort for MDSI at gå ind i dette netværk, siger Christian Steinø.

- Det er en kæmpe chance og en helt uhørt mulighed for at få netværk, siger Christian Steinø, der understreger, at MDSI ikke tidligere har været med i projekter i den her skala.

IDG er et international konsortium bestående af ni partnere fra Nordamerika og Europa og er ledet af Boeing.

Konsortiet er sammensat af både industriledere og SMV-partnere, som spænder fra kommercielle til not-for-profit virksomheder. Konsortiet udgøres af: C-Core (Canada), MyDefence System Integration (Danmark), Andøya Space Center (Norge), VTT (Finland), Scott Polar Research Institute Cambridge University (Storbritannien), Lange Research Aircraft (Tyskland), Karl Osen (Schweiz), ViaSat Antenna Systems (Schweiz), Maersk Special Project Logistics (USA), Boeing (USA).

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11