23948sdkhjf

Danske robotgiganter åbner hub i Barcelona

Mir og Universal Robots opruster i det sydlige Europa

Onsdag i sidste uge åbnede Mir og Universal Robots et nyt, 1.500 kvadratmeter stort robotcenter i Barcelona.

I den nye hub har de to robotproducenter selvstændige kontorer, men et fælles showroom, hvor man vil demonstrere det nyeste inden for kollaborative robotter.

Centret har cirka 30 medarbejdere og skal udover at inspirere sydeuropæiske virksomheder til at tage robotteknologien til sig også skabe synergier mellem udviklere, distributører og producenter.

- Catalonien har de kvaliteter, som udenlandske virksomheder værdsætter at investere i: En dynamisk, diversificeret og international økonomi med fremragende infrastruktur og et innovativt forretningsmiljø. Projektet med Universal Robots og Mir er særdeles relevant for den catalanske økonomi: Industrielle robotter er en nøglefaktor i transitionen til Industri 4.0 og spiller en meget vigtig rolle for samfundsudviklingen, sagde Matilde Villarroya, general director for industri hos den catalanske delstatsregering.

- Vi har valgt Barcelona, fordi det giver os adgang til kvalificerede ressourcer, at tiltrække talenter fra hele verden, et levende forretningsmiljø og god infrastruktur, sagde Jürgen von Hollen, president for Universal Robots.

Thomas Visti, CEO for Mir, var enig, og tilføjede:

- Den kollaborative robot-hub vil bringe os endnu tættere på de sydeuropæiske markeder og give os mulighed for at dele den nyeste teknologi. Dette er en stor mulighed for os, da dette er et marked med stort potentiale, hvor vi ser stadig flere virksomheder i alle typer industrier, der er interesserede i optimering af processer med kollaborative robotter for at forblive konkurrencedygtige.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094