23948sdkhjf

Selektro klar til at ansætte fyrede Flextronics-ansatte

Selektro i Møldrup fik godkendt ansøgningen om at opføre en kontorpavillon på bare to uger, så elektronikvirksomheden nu er klar til at ansætte nye medarbejdere.
To uger.

Længere varede det ikke, fra elektronikvirksomheden Selektro A/S i Møldrup søgte Viborg Kommune om byggetilladelse til en kontorpavillon, til hele sagsbehandlingen var gennemført, og tilladelsen blev givet.

Den korte ekspeditionstid vækker glæde hos salgsdirektør Karl-Peter Andersen fra Selektro, der er glad for, at han brugte VIBORGegnens Erhvervsråd som døråbner i forhold til kommunens byggesagsafdeling.

- Viborg Kommunes byggesagsafdeling er ofte blevet kritiseret for langsommelig sagsbehandling. Så vi frygtede det værste, da vi havde besluttet os for at få opført en kontorpavillon til løsning af et akut pladsproblem. I et forsøg på at få fremmet den kommunale sagsbehandling kontaktede vi derfor erhvervskontoret. Det viste sig som en knaldgod idé, siger Karl-Peter Andersen.

- Umiddelbart efter at vi havde forelagt erhvervskonsulent Michael Freundlich sagen, tog han kontakt til kommunens byggesagsafdeling, der straks åbnede sagen. Herefter fulgte han løbende op på tingene. Selv havde vi nogle få telefonsamtaler med kommunens sagsbehandler og fremsendte de nødvendige papirer. Under sagsbehandlingen opstod der et par udfordringer, som vi hurtigt fik løst. Slutresultatet blev, at vi i løbet af to uger fik den nødvendige tilladelse, så vi kunne disponere i forhold til firmaet, der leverer pavillonen. Når vi trækker den tid fra, der blev brugt til at sende papirer frem og tilbage, har den egentlige sagsbehandling ikke taget mere end en uges tid. Det betragter vi som en ualmindeligt god service, som både Viborg Kommune og Erhvervskontoret fortjener en cadeau for, siger Karl Peter Andersen.

Venter 50 % vækst inden for tre år
Den pavillon, som Selektro får opført, er på 150 kvadratmeter og skal bl.a. anvendes til virksomhedens Produktions Forberende Afdeling (PFA) og Produktions Tekniske Afdeling (PTA).

Herved frigøres der plads i Selektros montageafdeling, og den skal anvendes til ansættelse af yderligere montagemedarbejdere.

I første omgang skal der ansættes fem nye medarbejdere. Planen er, at de alle kommer fra Flextronics nu nedlagte fabrik i Skive. Senere skal der efter planen ansættes yderligere tre nye medarbejdere. I dag har Selektro omkring 65 medarbejdere.

- Vi ansætter nye medarbejdere, fordi det går rigtig godt for Selektro. Mens mange medier og politikere prøver at ”tale krisen op”, klør vi på for at sikre nye ordrer, øge produktionen og skabe flere danske arbejdspladser. Tendensen i vores branche er at outsource produktionen til lavtlønslande. Selektros strategi går ud på det modsatte. Vi har en lille produktionsafdeling i Polen til de mere simple opgaver, men ellers vil vi fastholde både udvikling, produktion, salg, logistik m.v. i Møldrup, hvorfra vi i kraft af dygtige og dedikerede medarbejdere samt avanceret udstyr kan levere til konkurrencedygtige priser. At producere tæt på vores kunder giver også en række fordele som nærhed og fleksibilitet.

- Ifølge vores strategiplan skal vi om tre år have 50 procent flere medarbejdere i Danmark. En af forudsætningerne for at nå dette mål er, at bl.a. de offentlige myndigheder optræder som medspillere og ikke modspillere. Hvad det angår, har Viborg Kommune og Erhvervskontoret i den aktuelle sag vist vejen, fastslår Karl-Peter Andersen.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125