23948sdkhjf

Pentagon besøger Weibel Scientific

Weibel Scientific er tæt på at kunne deltage i missilforsvaret af Europa. Chefen for USA's missilforsvar har besøgt Weibel Scientific for at få et personligt indblik i verdens mest avancerede multifrekvens Doppler-radarer.
Pentagon besøger Weibel Scientific i Allerød

Weibel Scientific er tæt på at kunne deltage i missilforsvaret af Europa. Chefen for USA's missilforsvar har besøgt Weibel Scientific for at få et personligt indblik i verdens mest avancerede multifrekvens Doppler-radarer.

Den danske radarproducent Weibel Scientific A/S havde tirsdag den 6. september 2011 et timelangt besøg af generalløjtnant Patrick J. O’Reilly, chef for US Missile Defence Agency, Washington DC, USA.

Weibel har teknologisk førerposition
Generalløjtnant O’Reilly er ansvarlig for USA's missilforsvar – og dermed er han også dybt involveret i de planer Europa og Nato har for Europas missilforsvar. I denne tid tager Europas regeringer beslutning om, hvordan det fremtidige missilforsvar skal fungere.

Generalløjtnant O’Reilly var meget interesseret i den danske teknologi og fik et personligt indblik i fordelene ved den avancerede Dobbler-teknologi:

- Weibel Scientific befinder sig i en teknologisk førerposition, og det glæder mig, at NASA og andre amerikanske organisationer og virksomheder gør brug af Weibels Doppler-radarer. Under mit besøg fik jeg større forståelse for fordelene ved at anvende multi-frekvens Doppler-radarer. Jeg vil helt sikkert undersøge mulighederne for et tættere samarbejde mellem Weibel Scientific i Allerød og Pentagon i USA. Weibel Scientific har vist, at deres multi-frekvens Doppler-radarer har et enestående teknologiske potentiale, og Pentagon bør drage fordel af, hvad der allerede er udviklet her i Danmark. Vi vil undersøge muligheden for, at radarerne kan indgå i vores missilforsvar under den rammeaftale, der allerede er blevet indgået mellem vore to regeringer, siger generalløjtnant O’Reilly, US Missile Defence Agency.

Kan spore fjender med stor præcision
Generalløjtnant O’Reilly henviser her til den rammeaftale, der er indgået mellem den danske og amerikanske regering, som giver dansk erhvervsliv bedre muligheder for at udvikle avanceret teknologi i samarbejde med den amerikanske forsvarsindustri inden for missilforsvarsområdet.

Generalløjtnant O’Reilly var i Danmark for at deltage i en missilforsvars-konference i Bella Center, hvor også Weibel Scientific deltog.

Weibel Scientifics Doppler-radarer udmærker sig ved mobilitet, nøjagtighed og ekstrem lang rækkevidde. Det betyder, at en Weibel-radar kan spore indgående fjendtlige missiler med stor nøjagtighed selv over lange afstande.

NASA og Europas forsvar bruger Weibel
Administrerende direktør Peder R. Pedersen ser frem til det videre forløb:

- Weibels Doppler-teknologi kan være et afgørende element i Europas missilforsvar, og teknologien er gennemprøvet. Der er et rigtig interessant perspektiv for Weibel Scientific i dette arbejde, og derfor er det meget tilfredsstillende, at Pentagon har øje for vores teknologi. Vi betragter det som en faglig udfordring og et privilegium, hvis vi kan være med til at bidrage til Europas missilforsvar, siger administrerende direktør Peder R. Pedersen, Weibel Scientific, og fortsætter:

- NASA bruger vores teknologi, og det samme gør en stor del af Europas forsvar. Vi ser mulighederne for deltagelse i missilforsvaret som en naturlig udvikling for brugen af Doppler-teknologien.

Yderst positive fremtidsudsigter
Besøget i Allerød finder sted kun kort tid efter, Weibel Scientific har offentliggjort, at selskabet har vundet sin hidtil største kontrakt til det amerikanske forsvar om levering af 1.955 Doppler-radarer til en værdi af USD 36 mio. fra 2012 og fem år frem.

Samtidigt har Weibel Scientific vundet yderligere en ordre til det amerikanske forsvar på USD 11 mio. Denne ordre er på flere hundrede større Doppler-radarer.

Udover kontrakterne i USA har danske Weibel Scientific gennem den sidste tid vundet kontrakter over det meste af verden.

- Aldrig har fremtidsudsigterne været mere positive for Weibel Scientific. Mens mange danske virksomheder outsourcer, gør vi det modsatte, og det er en af årsagerne til vores succes. Ellers ville det simpelthen ikke være muligt for os at producere så avanceret teknologi og samtidig holde omkostningerne nede. De komponenter, vi købte fra underleverandører før i tiden, producerer vi selv nu. Vi er nødt til at udvikle og eje de vigtigste kompetencer selv – kun på den måde holder vi os teknologisk førende – til ekstremt konkurrencedygtige priser, siger administrerende direktør Peder R. Pedersen, Weibel Scientific.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156