23948sdkhjf

Nyansat robot-direktør: Der er et kæmpe gab i markedet

Der skal flere robotter ud i de danske produktionsvirksomheder. 

Sådan lyder budskabet fra Flemming Kjær Thinggaard, der netop har sat sig i direktørstolen i virksomheden Roboman-pta.

Og allerede nu tager direktørens plan form for, hvordan virksomheden skal vokse og gøre sig gældende på robotmarkedet ved hjælp af flere robotter. 

- Jeg synes der et stort potentiale i det gab, der er imellem, hvor virksomhederne er med deres automation, og hvor de burde være. I Danmark er vi nummer 1 i verden til at udvikle og eksportere robotter, mens kun en lille del implementeres i danske virksomheder. Hvorfor ikke gøre en seriøs indsats for at få flere robotter i arbejde i danske virksomheder, spørger Flemming Kjær Thinggaard.
Det fortæller han til Electronic Supply.

Teknologien skal ud at arbejde

Roboman er robotintegrator der gennemfører funktionsprojekter med totalt ansvar overfor slutkunderne.

Han fortæller, at han selv har set og oplevet, at mange virksomheder stadig mangler på at få automatiseret ensidigt gentagne arbejdsgange. Teknologien er der, men den skal ud at arbejde, siger Flemming Kjær Thinggaard.

Og han vil arbejde på, at Roboman-pta bliver en større aktiv spiller i den proces, siger han.

- Der er ganske simpelt kroner og øre i det for virksomhederne, og det er et sundhedsissue for vores danske medarbejdere at få reduceret hårdt ensidigt gentagende arbejde. Det handler også om at beholde produktionsarbejdspladser i Danmark siger Flemming Kjær Thinggaard.

Han tilføjer, at virksomhederne opnår øget indtjening, mindre sygefravær og kan holde medarbejderne længere tid på arbejdsmarkedet. Desuden er der også en grøn vinkel i at få produktionen hjem, siger Flemming Kjær Thinggard. 

- Klimakontoen med reduktion af CO2 bliver tilgodeset når transport i Europa reduceres. Og hvem vil ikke det?, spørger han retorisk. 

Rejsen mod projekthus
Vi vil være et projekthus Flemming Kjær Thinggaard er indtrådt som administrerende direktør ved årsskiftet. Herfra skal han sammen med virksomhedens stifter Tommy Skov bringe virksomheden igennem forandringen fra ”lille spiller” på markedet til projekthus.

- Tommy har 30 års erfaring i tekniske svejse og håndteringsløsninger, og jeg kommer med erfaring i den kommercielle del fra MiR, siger han og fortsætter:

- At blive projekthus handler om at skabe en platform i form af nyrevideret strategi og projektstyring, som kan sikre den vækst vi er helt overbevist om markedet har potentiale til. Vi skal ikke løbe stærkere, men vi skal tænke smartere og mere generisk i vores projektstyring, så kunderne får samme oplevelse hver gang, siger han og fortsætter:

- Vores core business er netop at være skarpe på kundernes behov og sikre højt niveau og hurtigt integration. Ved at samarbejde tæt med kunderne opnås større ejerskab på løsningerne og samtidig kan vi selv udvikle os sammen med dem og deres virksomhed og hjælpe med til at se optimeringspotentialerne andre steder i virksomheden, siger Flemming Kjær Thinggaard.

En casehistorie fra Roboman-pta

  • En mindre virksomhed i Sønderborg, satsede på robotteknik leveret af Roboman. Der blev trukket produktion hjem fra Litauen hvor 45 mand svejste emner, som i Danmark i stedet kunne udføres med 7 robotter og 1,5 operatør til at fodre maskinerne. Siden har virksomheden flyttet adresse til ny fabrik, og når den seneste robotordre bliver indkørt i april, rundes de 40 robotter i antal.
  • At fodre maskinerne er imidlertid også hårdt for operatørerne, så automationsgraden i virksomheden stiger også på denne side af maskinhegnet, nemlig ved at indføre HC10 Cobot fra Yaskawa der sammen med folkene tømmer paller med råmaterialer ind til de sultne industrirobotter.
Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.109