23948sdkhjf

IoT-startup indsætter bestyrelse

Den danske tremandsstart up Inniti skal vænne sig til at være lidt flere om beslutningerne fra nu af.

Læs også: Trådløse ambitioner: Højttaler-startup vil gøre lydmandens arbejde nemmere

Starup-virksomheden, der udvikler IoT-løsninger til laboratorier, har nemlig indsat en bestyrelse i virksomheden gældende fra 7. januar, fremgår det af CVR-registeret. 

Bestyrelsen består nu af bestyrelsesformand Else Beth Traunter, tidligere CEO i Euro Diagnostica og bestyrelsesformand i danske Viewcare og Claus Helix-Nielsen, direktør for DTU miljø.

Det oplyser Inniti i en pressemeddelelse.

Uniprojekt blev til forretning
Inniti er stiftet i juni 2017 af CEO Malthe Muff, CTO Anders Lund og COO Matteo Fumagalli. Firmaet blev stiftet efter et universitetsprojekt af Malthe Muff og Anders Lund, hvor Matteo Fumagalli var vejleder på projektet.

I dag er virksomheden vokset til at tælle ni medarbejdere på deres base i Carlsbergbyen ved Købenahvn. 

Virksomheden arbejder med at automatisere arbejdet i laboratorier via en softwareplatform, som kan kobles direkte til laboratorieudstyret.

Læs også: Nyt fra branchens bestyrelser

Det skal hjælpe forskerne, fordi meget forsknings- og laboratoriearbejde i dag går med manuelt at udføre og dokumentere forsøg.

- Digitaliseringen har ikke rigtig vundet indpas i laboratorierne, og virksomhederne går derved glip af de muligheder, digitalisering bringer. Med vores løsning er virksomheder i stand til at accelerere deres udviklingsprojekter og forkorte nye produkters vej til markedet, siger administrerende direktør Malthe Muff.

Watertech virksomheden Aquaporin A/S har som den første virksomhed implementeret Innitis løsning i sin kvalitetskontrol, som nu kører fuldautomatisk i døgndrift. Det har øget kapaciteten med 300 procent, og samtidig er tidsforbruget skåret med 70 procent.

Penge fra Vækstfonden
I juni 2019 lukkede Inniti en millioninvestering fra Vækstfonden og svenske Auxilium Capital, der skal bruges på at videreudvikle og yderligere kommercialisere Innitis løsning.

Inniti skal med investeringen etablere sig markedet for laboratorieudstyr, der ifølge Allied Market Research vurderes at have en værdi af 4,88 milliarder dollars i 2018 og forventes at nå 8,42 milliarder dollars i 2026.

Inniti har to gange modtaget midler til udvikling fra Innovationsfonden. 

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.156