23948sdkhjf

Ny kongelig pris hædrer bæredygtige danske virksomheder

Danish Export Association har sammen med Hans Kongelige Højhed Kronprinsen taget initiativ til HRH Crown Prince Frederik International Business Awards.

Prisen skal hædre virksomheder eller enkeltpersoner, som har gjort en særlig indsats for at promovere bæredygtige danske løsninger globalt.

- Vi kan se, at kongelig opbakning til danske virksomheder gør en stor forskel på den globale scene. Derfor er jeg utrolig stolt over og glad for, at Kronprinsen vil bidrage til at hædre de allerdygtigste danske virksomheder og deres internationale samarbejdspartnere, siger Ulrik Dahl, CEO, Danish Export Association, og fortsætter:

- Det er en kæmpe ære for den enkelte virksomhed og prismodtager at modtage hæderen. Samtidig vil den nye pris bidrage til at promovere og styrke danske virksomheders position på internationale markeder.

HRH Crown Prince Frederik International Business Awards bliver fremover uddelt én gang om året inden for tre kategorier: Business Excellence, Green Solutions og Newcomer of The Year. H.K.H.

Priserne i de tre kategorier uddeles for første gang i august 2020.

Kronprinsen er formand for juryen, som består af en række topfolk fra danske eksportvirksomheder.

Fremmer bæredygtige løsninger
Prisen er en forlængelse af Kongehusets mangeårige indsats for at fremme danske erhvervsinteresser – en indsats, som Prins Henrik tydeliggjorde for mere end 35 år siden med ’Eksportforeningens Diplom’ og ’H.K.H. Prins Henriks Æresmedalje’.

- Danske virksomheder har produkter og løsninger, der bidrager til at fremme den bæredygtige dagsorden internationalt. Med prisen hædres den helt særlige indsats, som både etablerede og nye danske virksomheder leverer, siger H.K.H. Kronprinsen.

Prisoverrækkelserne finder sted den 27. august på Amalienborg. Med prisen følger en statuette og et diplom.

Kronprinsen og juryen

H.K.H. Kronprinsen er formand for juryen, der består af Henrik Mørkholt Sørensen, formand for bestyrelsen i Danish Export Association, Susanne Hyldelund, direktør, The Trade Council og et permanent og et skiftende medlem fra foreningen inden for hver af priserne:
Business Excellence
 Permanent medlem: Poul Due Jensen, Group Executive Vice President, Grundfos
 Skiftende medlem: Natascha Sandberg Hytting, Commercial Director, Pressalit

 Green Solutions
 Permanent medlem: Hanne Christensen, Managing Director, Ramboll Water
 Skiftende medlem: Ulrich Ritsing, Sales- and Marketing Director, C.C. Jensen

Newcomer of the year
 Permanent medlem: Henrik Uhd Christensen, CEO, Viking-Life Saving Equipment
 Skiftende medlem: Evita Rosdahl, CEO, Jeros

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.064