23948sdkhjf

GN Store Nord lukker fabrik i Kina - vagt smittet med virus

GN, der producerer høreapparater og headsets, har lukket midlertidigt ned for produktionen på Xiamen-fabrikken i Kina, efter at en medarbejder er blevet smittet med coronavirus.

Det oplyser selskabet i en meddelelse fredag eftermiddag.

Efter udbruddet af coronavirus, der menes at stamme fra byen Wuhan i provinsen Hubei, har GN implementeret en række foranstaltninger.

GN har blandt andet forlænget ferieperioden i forbindelse med det kinesiske nytår for alle selskabets aktiviteter i Kina.

Nu er den midlertidige lukning af produktionen blevet forlænget, efter at en sikkerhedsvagt, der er ansat på kontrakt og arbejder på fabrikken i Xiamen, har fået konstateret coronavirusset.

- GN tager alle de nødvendige skridt for at minimere enhver yderligere spredning af virusset og har som en konsekvens yderligere forlænget suspenderingen af aktiviteterne på denne fabrik, skriver selskabet i meddelelsen.

Det danske selskab oplyser desuden, at det endnu ikke står klart, hvilket finansielle konsekvenser den midlertidige nedlukning af produktionen får.

Det samme gælder for potentielle implikationer hos selskabets leverandører i Kina, og selskabet vil se nærmere på de mulige konsekvenser i løbet af de næste få uger.

- Som mange andre producenter i teknologiindustrien, som er afhængige af komponenter fra Kina, vil GN's evne til at levere muligvis blev påvirket i samme grad, lyder det også i meddelelsen.

GN oplyser, at selskabet er i løbende kontakt med de lokale myndigheder samt leverandører og underleverandører.

Et ekspertpanel i Verdenssundhedsorganisationen, WHO, erklærede torsdag, at det smitsomme coronavirus udgør en international sundhedskrise.

En international sundhedskrise defineres af WHO som "en ekstraordinær begivenhed, der vurderes at udgøre en offentlig sundhedsrisiko for andre nationer på grund af international sygdomsspredning, og som potentielt kræver et koordineret internationalt svar".

Kilde: /ritzau/

Artiklen er en del af temaet Corona-virus.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079