23948sdkhjf

CIE får en lillebror: Mekanikcenter for 93 mio. på vej til Sønderborg

Et nyt uddannelsescenter inden for Industriel Mekanik (CIM) er på vej til Syddansk Universitets matrikel i Sønderborg.

Centeret skal rumme nye uddannelser inden for mekanikområdet på diplom-, bachelor-, kandidat- og ph.d.-niveau samt unikke laboratoriefaciliteter og en forskningsenhed i international klasse inden for mekanik.

Det oplyser SDU i en pressemeddelelse.

Universitetet er gået sammen med Bitten & Mads Clausens Fond, Linak, Region Syddanmark og Sønderborg Kommune om at oprette det nye center.

De har lagt en samlet investering i centeret på mere end 93 millioner kroner frem mod 2030.

CIM følger CIE
Det nye center flytter ind i det eksisterende CIE, der blev indviet i oktober 2019. CIEs bygning blev opført som tilbygning til videns- og kulturhuset Alsion, hvor SDU Sønderborg holder til.

Det er ikke første gang, at de fem parter går sammen om at oprette et center. I oktober sidste år blev Center for Industriel Elektronik (CIE) indviet.

Med det nye center er der enestående muligheder for synergieffekter mellem de to centre, som blandt andet kan hjælpe til med at fremme de grønne løsninger, som klimaforandringerne kræver.

Center for Industriel Mekanik vil med uddannelser og forskning bl.a. understøtte virksomheder inden for vindindustrien, e-mobilitetsbranchen og energieffektivisering.

Det er målet for Center for Industriel Mekanik at opbygge forskningsfaciliteter og tilknytte en international anerkendt forskergruppe på 30+ medarbejdere frem mod 2030. Centeret sikrer på den måde virksomhedernes adgang til forskningsbaseret viden.

Aftalen om at etablere det nye center blev underskrevet 24. februar..

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.143