23948sdkhjf

National robotstrategi: Husk hele fødekæden

Hos Dansk Robot Netværk, Dira, fulgte man interesseret med, da regeringen tidligere på ugen offentliggjorde en ny national robotstrategi.

Formand Kim Reeslev kan da også se en del positive aspekter i strategien.

- Overordnet er vi super glade for, at der er kommet noget officielt fra staten. Det er selvfølgelig ekstremt positivt, at det bliver sat på agendaen, siger han.

- I princippet er det, set fra vores verden, også på tide, for robotter er kommet for at blive, og med de succeser som Danmark har opnået inden for robotter og mobile robotter så giver det god mening, at der bliver sat fokus på det, fortsætter han.

Kim Reeslev roser samtidig Folketinget for i flere omgange at have øget finansieringen til den teknologiske udvikling, og for nu at trække arbejdet med robotter og automation op på et nationalt niveau.

- Regeringen har jo haft fokus på det i forhold til, at der er blevet uddelt penge til løft af teknologierne på erhvervsskolerne, som jo danner fødekæden for universiteterne. Universiteterne har også har fået bevillinger, og de danner start-ups, såsom Universal Robots, og hele det her start-up hub, der lige nu primært er baseret på Fyn. Men derfor er det også godt, at der kommer en national strategi, så det også er på nationalt niveau, vi snakker det her, lyder det fra Dira-formanden.

Set med Dira-øjne mener Kim Reeslev dog, at der er et svagt punkt i strategien.

- Man skal altid huske hele fødekæden. Lige nu bliver der fokuseret rigtig meget på tekniske skoler, erhvervsskoler, produktionsskoler, universiteter, startups, eksport og slutkunder for dansk industri, og det er positivt, forklarer han.

- Det der mangler lidt, i vores verden, er bindeleddet – altså den eksisterende portefølje af robotintegratorer, som jo er dem, der automatiserer Danmark. Dem er der ikke taget hånd om i den her strategi. Det er fint, der bliver lavet nogle studerende, der kommer videre på universiteterne, får lavet noget forskning og laver nogle startup-firmaer derudaf, men det produkt, som kommer ud af det, skal igennem en modning, før det kan køre 24/7 ude i en industri. Og det er blandt andet der, hvor integratorerne tager eksisterende udstyr på markedet og binder det sammen til en robotløsning til industrien, siger Kim Reeslev.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094