23948sdkhjf

Aarhus-virksomhed har sikret backuppen til travl sundhedssektor

Man skulle tro, at Aarhus-virksomheden Systematic ville have ekstra travlt i disse tider, fordi de leverer og understøtter de softwaresystemer, som blandt andet nogle kommuner, hjemmepleje og sygehuse bruger i deres arbejde.

Men der tjek på det hele, og det foregår i fokuseret, men nogenlunde normalt tempo, lyder det fra Systematic.

- Vi har ikke ekstra travlt. Det er klart, at vi har sat ekstra beredskab i supportfunktionerne, så vi er klar, hvis kunderne får brug for os. Men lige nu kører vi meget stabil drift, siger senior vice president Anders Goul fra Systematic.

800 sendt hjem
Systematic er gået målrettet efter hurtigt at få beredskabet på plads fra hjemmearbejdspladserne, netop fordi de holder hånden under it-systemerne for dem, der knokler allermest i disse corona-tider.

- Vi kan også blive ramt af sygdom, og derfor har vi sikret os de back up positioner, der er nødvendige og sørget for, at det kan tilgås hjemmefra, siger Anders Goul.

Virksomheden har sendt omkring 800 medarbejdere på hjemmearbejde og har sikret, at supportfunktionen kan klares hjemmefra, uddyber han.

- Langt de fleste er hjemme. Der er et par få stykker i huset, der skal være her for at varetage deres jobfunktion, men det er fåtallet, siger han.

Han fortæller, at kunderne fra den offentlige sektor indtil videre ikke har henvendt sig med problemer.

- Vi har talt med dem om vores nødberedskab og sagt, at vi er her 24-7 for dem, hvis det brænder på. Men de har ikke bedt om konkrete opgaver fra os endnu, siger Anders Goul.

Systematic leverer blandt andet borgerjournalen Cura til 33 danske kommuner samt den elektroniske patientjournal Columna CIS til Region Nordjylland.

Artiklen er en del af temaet Corona-virus.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094