23948sdkhjf

Salget af danske desinfektionsrobotter stiger 1200 pct: "Det er gået helt amok"

- Det er gået helt amok, siger Claus Risager.

Han er adm. direktør for Blue Ocean Robotics, som har udviklet UVD-robotten, som er en desinfektionsrobot.

Salgskurven for firmaets UVD-robotter er nærmest lodret. Coronakrisen har mangedoblet salget. UVD-robotten kan nemlig dræbe virus. Den desinficerer rum ved hjælp af ultraviolet lys, og det er noget, der er brug for nu.

- Vi forventede en firedobling af salget i år, men det skal vi nok gange med tre. Vi taler nok om en tolvdobling af salget. Vi står midt i noget, som vi aldrig har set før, siger han.

- I går fik vi en opringning fra et hospital i Brasilien. De bestilte uden videre 10 robotter med det samme, og de vil gerne have et kontonummer, hvor de kunne sætte pengene ind, fortæller Claus Risager.

Robotterne bliver nu sat på et fly og fløjet til Brasilien.

- Det står helt i modsætning til salget hidtil, hvor vi har måttet bruge flere måneder til at snakke med kunder om en ny ordre.

Ordrer fra indkøbscentre og lufthavne
Nu er det ikke bare hospitaler, som vil have desinfektionsrobotter. Med coronasmitten er bevidstheden om bakterier og virus forstærket i mange brancher.

- Vi har blandt andet fået henvendelse fra en stor ingeniørtung virksomhed i Tyskland, som har købt robotten. De ville gerne høre, om robotten kunne køre inde i deres kontorlandskaber og desinficere fladerne i løbet af natten. Det kan den godt.

- Så vi ser en helt ny dimension nu i vores salg. Der er også store indkøbscentre, store butikker, fængsler og lufthavne, der har henvendt sig. Alle er nu klar over, at steder, hvor der færdes mange mennesker, og hvor der er nogle flader, som mange mennesker rører ved, kan være farlige.

- Nu er alle klar over smittefaren, og det er klart, at det betyder rigtigt meget for vores forretning, siger Claus Risager.

Den videre udvikling og salg af UVD-robotten er lagt i Blue Ocean Robotics datterselskab, UVD Robots.

Produktionen følger med
- Kan produktionen følge med?

- Ja, produktionen klarer det. Vi har ansat rigtigt mange nye i produktionen. Mange af vores underleverandører har gode lagerbeholdninger, så vi kan godt få vores komponenter til robotten. Lige nu mangler vi kortvarigt en enkelt komponent, men ellers har vi faktisk kunnet følge med.

Hvor det tidligere var svært at få komponenter fra Kina, er problemet nu større i Europa.

- Vi kan mærke, at Kina er kommet op at køre igen leveringsmæssigt. I Europa har vi nogle udfordringer omkring shipping af komponenter.

Blue Ocean Robotics har udviklet desinfektionsrobotten i samabejde med Odense Universitetshospital. Sigtet har været at fjerne virus og bakterier fra operationsstuer og andre kritiske rum på hospitaler, så patienterne ikke bliver smittet under hospitalsopholdet.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093