23948sdkhjf

Erhvervsmand køber millionstor bid af sensorfirma

Opdateret fredag 8.43

Tidligere topchef Kenneth Iversen fra værktøjskoncernen Unimerco har investeret 20 millioner kroner i den danske IoT- og sensorvirksomhed ReMoni. 

Samtidig købes det statslige innovationsmiljø Capnova ud, og Remoni omdannes til aktieselskab.

Det oplyser Remoni i en pressemeddelelse.

Kenneth Iversen ejer nu en tredjedel af virksomhedens aktier, og er med investeringen trådt ind som formand for bestyrelsen.

Manglede ny kapital
ReMoni er på vej ind på flere udenlandske markeder, og den satsning kræver kapital. Det kunne Capnova ikke løfte, og derfor måtte Remoni se sig om efter nye økonomiske midler.

- Da det i 2018 kom frem at regeringen ville lukke de private innovationsmiljøer ned - herunder Capnova - var det på tide at finde en løsning på deres ejerandel i ReMoni, siger stifter og CEO Bo Eskerod Madsen, og fortsætter:

- Capnova var god for os da vi var en startup-virksomhed. Capnova var vant til at hjælpe videntunge iværksættere i gang og var derfor et perfekt match til os. Sidenhen er vi vokset og har tilegnet os interne kompetencer, og da Capnova blev sat til at lukke ned i 2022, gik vi jagt efter en ny investor der kan sikre os soliditeten i næste fase af ReMonis vækst, siger han.

Fem interesserede investorer
Udover markedsmæssig ekspansion, får IoT-virksomheden det økonmiske fundament der skal til for at komme videre med mere udvikling af nye teknologier som kunstig intelligens og machine learning.

Inden Kenneth Iversen kom ind i billedet var der en investorgruppe der pressede rigtigt hårdt på for at lukke aftalen med Remoni

- Men vores verdensbillede og generelle ageren lå simpelthen for langt fra hinanden, og vi sagde derfor nej tak til tilbuddet. Så startede vi forfra med at kontakte nye potentielle investorer i udlandet såvel som i Danmark, siger Bo Eskerod Madsen

Ud af fem interesserede investorer faldt valget på Kenneth Iversen. Kenneth Iversen er kendt fra (Kyocera) Unimerco, hvor han indførte ”kuttermodellen”.

En model Kenneth havde fra hans fødeby Thyborøn, hvor det ikke kun er topledelsen der bliver belønnet når det går godt.

- De samme tanker har vi i ReMoni, da der er flere områder hvor vores verdensbillede bare passer rigtig godt sammen. Det er vigtigt når man skal videre ud i verden, så skal vi ikke bruge tid og kræfter på at diskutere mindset, men kan bruge energi på de vigtige emner, siger Bo Eskerod Madsen. 

  • Remoni har udviklet en sensor, der kan måle gennemstrømninger i forsyningsledninger fx elkabler, vand- eller varmerør.
  • Data fra sensoren bliver opsamlet og kan give forbrugeren et overblik over forbrug og give advarsler om læk.
  • Firmaet er grundlagt i 2013 af Bo Eskerod Madsen, der er firmaets administrerende direktør.
Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.078