23948sdkhjf

Efter corona: Direktør tror på made in Denmark travlhed

Der bliver et øget fokus på dansk producerede varer, når corona-krisen er drevet over. Det vurderer Rune Wagersen, administrerende direktør i AB Electric i Kolding.

- Coronakrisen har virkelig vist os, hvor sårbar vores produktioner i den vestlige verden er, når en så stor del af aktiviteten ligger i Kina, og sådan en krise rammer. Jeg tror, der efter corona kommer et meget større fokus på at få produceret i Danmark, fordi der ligger en sikkerhed i levering, kvalitet og at have styr på hele sin supply chain, siger Rune Wagnersen.

Selvfølgelig er det dyrere, men han mener, at verden vil være klar til at betale.

- Der bliver en fornyet interesse i, hvor tingene er produceret, og made in Denmark bliver et salgsargument i sig selv i Europa og USA. Amerikanerne er allerede optagede at vælge Vestens varer, fordi de ikke vil tippe magtbalancen for meget over til Kina, siger Rune Wagnersen.

Flere har allerede nævnt, at virksomheder i krisen også har fundet ud af fordelen ved at drive en del af produktionen med maskiner, der ikke er sårbare overfor sygdom eller hjemsendelser.

- Jeg tror, efterspørgslen kommer til at stige på automationsløsninger, og jeg tror, der kommer et endnu større fokus på at lave en konkurrencedygtig produktion her til lands i stedet for at sende alt for meget ud af landet, siger han.

Selv har krisen ikke haft alvorlige konsekvenser for AB Electrics.

- Vi har set, at vores kunder har udfordringer med at få varer ind og ud, og så stopper markedet lidt op. Men vi har ikke afskediget nogen, men i stedet sendt folk hjem på lønkompensation. Vi har lige bygget A-holdet op, så er det tåbeligt ned at pille det ned igen, siger Rune Wagnersen.

Kommenter på artiklen (1)
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.158