23948sdkhjf

Lønkompensationen er i hus, men alle regninger kan stadig ikke betales

Den 1. maj tikkede regeringens lønkompensation ind hos teknologivirksomheden Wise Home i Ry.

Lige præcis dagen efter, at der skulle udbetales løn til virksomhedens ansatte, og derfor måtte direktør Per Holst gå i virksomhedens egne reserver for at finde midler til april-lønnen.

Det fortæller direktør Per Holst til Electronic Supply.

- Vi søgte lønkompensationen fra den dag, det blev muligt, og alle pengene er blevet udbetalt på én gang 1. maj. De betyder, at jeg gennem hele april har måtte prioritere, hvilke regninger, jeg skulle betale for at sørge for, at der var penge nok til løn i slutningen af april, hvis kompensationen heller ikke kom der, siger Per Holst.

Han søgte så snart muligheden åbnede sig tilbage i marts, men pengene er først kommet for nylig i én pulje og ikke spredt ud over månederne.

- Jeg er glad for at have fået lønkompensationen, men at den kom på én, gang gjorde situationen uheldig. Jeg har ikke turde foretaget investeringer, betale leverandører eller købe varer. Jeg turde ikke stole på, at pengene kom til løndag, siger han.

Dem, der generer omsætningen
Per Holst har søgt lønkompensation for virksomhedens fem montører, der til dagligt er dem, der monterer målerne i bolig- og ejerforeninger.

- Sat på spidsen er det dem, der genererer virksomhedens omsætning, så vi taber virkelig på, at det er dem, der ikke kan komme på arbejde i denne tid. Og jeg har stadig lønudgifter til mine udviklere, der kan arbejde hjemmefra, og alle de faste betalinger, siger Per Holst.

Planen er lige nu at tage en uge ad gangen, og se hvordan maj måned går.

- I sidste ende kommer det jo helt an på, hvordan jeg prioriterer, og hvilke regninger, jeg ikke betaler. Men leverandørerne skal jo også have deres penge, så jeg ved ikke helt, hvad jeg gør endnu, siger Per Holst.

Han efterlyser flere hjælpepakker til virksomheder eller i hvert fald efter eftersyn af de allerede eksisterende pakker.

- Der er  er behov for at få justeret hjælpepakkerne. Vi har flere udgifter end dem lønkompensationen dækker. Vi er afhængige af, at vi kan komme i gang som virksomhed, ellers må vi ud og finde en investor, siger han.

Tidligere har Per Holst fortalt til Electronic Supply, at virksomheden allerede leder efter en investor og har været i gang med den proces siden efteråret

Undersøger flere muligheder
Overordnet er Per Holst glad for, at der er mulighed for at søge lønkompensation. Men han savner flere muligheder for virksomheder i hans størrelse – de nuværende 14 medarbejdere.

- Vi har sat en revisor til at undersøge, om vi kan blive kompenseret for de faste udgifter, men umiddelbart har lønkompensationen været den, vi kunne få. Når man er en start up virksomhed, der hverken er enkeltmands-firma eller stort firma, så er det lidt en gråzone, hvilke ordninger, man kan få lov at søge, siger Per Holst.

Wise Home er grundlagt i 2016 af Per Holst og Lasse Skindstad Ebert, der i dag er hhv. direktør og lead backend developer. Fra 2018 til 2019 voksede virksomhedens omsætning fra 850.000 kroner til ni millioner kroner.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078