23948sdkhjf

Stadig corona-ramt: Demant kører på den halve omsætning

Høregiganten Demant er stadig påvirket af Corona-virusset og har aktuelt en omsætnings-runrate 50-60 procent af de oprindelige forventninger. Det er lavt, men det går i den rigtige retning i forhold til starten af maj måned, hvor tallet var 30 procent.

Det oplyser Demant i en selskabsmeddelelse.

Demant skriver, at selvom verdens lande så småt er begyndt at åbne igen, så slår det endnu ikke igennem på efterspørgslen af høreapparater.

- De faktorer, der grundlæggende driver efterspørgslen efter høresundhed, produkter og tjenesteydelser, er uændrede, og vi har ikke set nogen tegn på betydelige ændringer i brugernes villighed til at søge hjælp og vejledning under den gradvise genåbning af samfundet.

Hvor længe der er afmatning på markedet, har Demant svært ved at spå om, hvornår situationen normaliserer sig.

- Vi er stadig af den opfattelse, at vi vil se en ophobet efterspørgsel efter høresundhedsprodukter og -tjenesteydelser materialisere sig, og den kan meget vel fortsætte ind i 2021, men der er fortsat usikkerhed om både timingen og omfanget heraf, fremgår det af selskabsmeddelelsen underskrevet af koncernchef og administrerende direktør Søren Nielsen.

Fastholder suspenderede forventninger
Den 15. marts trak Demant de finansielle forventninger til 2020 tilbage som en direkte konsekvens af coronavirus. Selvom restriktionerne som følge af nedlukninger er blevet lempet på mange markeder i de seneste uger, mangler vi gennemsigtighed, hvad angår hastigheden af den aktuelle bedring hen imod normalisering af høresundhedsmarkedet – særligt på nogle af vores hovedmarkeder.

- Vi er derfor stadig ikke i stand til at udstikke økonomiske forventninger til 2020, fremgår det af selskabsmeddelelsen.

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063