23948sdkhjf

Forstærket Estron på spring i Vietnam

Med en ny og forstærket ledelse på plads er næste skridt i udviklingsplanen for Estron A/S at etablere sig i Vietnam.
Estron A/S kom ud af regnskabsåret 2010/11 med en næsten uforandret bruttofortjeneste i forhold til forrige år i omegnen af 15 mio. kr.

Til gengæld var årets resultat mindsket med cirka 40 procent til 2,9 mio. kr., men det har sin naturlige forklaring, fortæller adm. direktør Kim Nyborg Carlsen til Electronic Supply.

- Det er klart, at jeg koster nogle penge og at en økonomichef koster penge. Desuden har vi haft nogle væsentligt forøgede omkostninger til udvikling i en satsning på fortsat at være first-movers og komme med nye idéer til branchen, siger Kim Nyborg Carlsen.

Grundlæggere genindtrådt
Han tiltrådte i virksomheden ved indgangen til 2011 og samtidig blev en økonomichef ansat. Omstruktureringen medførte, at Estrons to grundlæggere, Lars Elgård og Allan Sørrig, udtrådte af den daglige drift, men det fik Kim Nyborg Carlsen dog ændret på i sommer.

- Jeg bad dem om at indtræde i det daglige arbejde, da de besidder nogle kompetencer, som helt klart er til gavn for virksomheden. Vi enedes i maj, så fra 1. juni blev Allan ansat som salgsdirektør, mens Lars er teknisk direktør. Samtidig sidder de, som ejere af selskabet, stadig i bestyrelsen, fortæller direktøren.

Næste skridt for Estron A/S handler om at etablere virksomheden i Vietnam, hvor der allerede er sørget for nye lokaler samt igangsat en ansættelsesproces.

Samme produkt to steder
Kim Nyborg Carlsen rejser til Vietnam i næste uge, og planen er at kunne starte op for produktionen i løbet af vinteren eller til foråret.

- Tanken er, at vi kan flytte den mest løntunge del af produktionen fra vores datterselskab i Suzhou, Kina, til Vietnam, hvor man får en del mere for pengene. Samtidig er det vores plan, at vi producerer alting to forskellige steder. Jeg tror, at forsyningssikkerhed kommer til at spille en større rolle i fremtiden sammen med rettidig levering. Og jeg må sige, at kunderne har taget godt imod initiativet, forklarer direktøren.

Det er derfor ikke uden grund, at han og resten af Estron-ledelsen ser lyst på fremtiden med en forventning om, at indtjeningen allerede i indeværende regnskabsår forbedres.

- Vi har stadig omkostninger til udvikling og etablering i Vietnam. Men vi har da allerede nu en formodning om, at budgettet kommer til at se bedre ud i dette regnskabsår end det foregående, fastslår Kim Nyborg Carlsen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094