23948sdkhjf

Danfoss dømmes skyldig i kartelsag i dag

EU-Kommissionen ventes i eftermiddag at udstede en bøde på 600-700 mio. kr. til den danske industrikoncern.
I eftermiddag vil EU-Kommissionen på et pressemøde erklære Danfoss skyldig i den kartelsag, der har verseret mod koncernens kompressor-division. Samtidig ventes Nordborg-virksomheden at blive idømt en rekordhøj bøde på 600-700 mio. kr. Det skriver Børsen.

Det er ikke lykkedes avisen at få en kommentar fra Danfoss’ ledelse, men administrerende direktør Niels Bjørn Christiansen har tidligere kaldt sagen pinagtig og ubehagelig.

Samtidig med dommen i Europa skal Danfoss også stå skoleret hos domstolen i Michigan, hvor man allerede for to måneder siden erklærede sig skyldig i kartelanklagerne og accepterede en bøde på 16,5 mio. kr. Ved dagens høring vil Danfoss forsøge at forhandle sig frem til en rabat i den amerikanske bod.

Selv om der ser ud til at blive sat punktum for begge retssager i dag, er Danfoss dog langt fra færdig med kartelsagen. I kølvandet på afgørelsen i Michigan ventes nemlig at komme en lang række civile søgsmål fra kunder, der har tabt penge på de kunstigt opskruede priser. Derudover overvejer myndigheder i andre lande også, om de skal rejse sager mod Danfoss og koncernens tre kartel-sarmarbejdspartnere.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094