23948sdkhjf

Siemens danner kinesisk vindmølle-alliance

Siemens Wind Power har netop underskrevet en joint venture-aftale med Shanghai Electric og således skabt en strategisk alliance på det centrale kinesiske marked for vindkraft.
Siemens og Shanghai Electric etablerer nu to nye joint venture-selskaber for at skabe en strategisk alliance på det kinesiske vindkraftmarked. Formålet med alliancen er at kunne agere bedre i Kina, som er verdens største vindkraftmarked.

I hver af de to joint venture-selskaber vil Siemens have en andel på 49 %, mens den kinesiske partner Shanghai Electric vil have 51 %.

Endnu to joint-ventures
Det ene joint venture selskab vil tage sig af forskning og udvikling samt produktion af vindmøller til det kinesiske marked og til Siemens' globale forsyningsnetværk. Det andet vil blive ansvarlig for salg af vindmøller, marketing, projektledelse og -udførelse samt service i Kina.

De to joint venture selskaber skal udvikle produkter, som er tilpassede det kinesiske marked og vil gøre brug af det eksisterende lokale netværk af leverandører.

Til dato har Siemens og Shanghai Electric arbejdet succesfuldt sammen i næsten 15 år på seks igangværende joint venture-aftaler indenfor energiproduktion og –overførsel.

Gennembrud for Siemens
Ifølge Siemens er aftalerne med Shanghai Electric et gennembrud på et kinesisk marked, der i de seneste år er blevet et af de højst rangerende lande inden for vindkraft. Med en samlet installeret kapacitet på mere end 40 GW og en vækstrate i årlige installationer på omkring 30 % fra 2009 til 2010, er Kina i dag verdens største marked for vindkraft.

Siemens og Shanghai Electric har et mangeårigt samarbejde på energiproduktionsområdet. Med den nye aftale bringer Siemens avanceret vindmølleteknik, international viden og erfaring i projektstyring samt i projektudførelse og service ind i samarbejdet med Shanghai Electric.

Siemens fortsætter således sin regionalisering af aktiviteterne indenfor vindenergi på nøglemarkederne, mens Shanghai Electric på sin side vil forbedre sin konkurrencedygtighed. Aftalerne skal godkendes af anti-trust myndighederne.

Siemens i Kina
Siemens har gennem de seneste år gradvist sikret sig fodfæste på det kinesiske vindkraftmarked.

I slutningen af 2010 åbnede Siemens en fabrik til vingeproduktion i Shanghai, og i sommeren 2011 sikrede virksomheden sig, sammen med Shanghai Electric, sin første ordre på en offshore vindmøllepark i Kina.

Siden oktober har Wind Power-divisionens forretningsenhed Asia-Pacific haft hovedkontor i Shanghai.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095