23948sdkhjf

Polytech overtager 100 medarbejdere i sensor-opkøb

Den danske vindleverandør Polytech har købt Fos4X, en München-baseret virksomhed med speciale inden for fiberoptisk sensorteknologi og dataanalyse. 

Med opkøbet forstærker Polytech positionen som specialist i en bred vifte af teknologier, der gør vindindustrien i stand til at optimere og beskytte sine vinger. 

Det skriver Polytech i en pressemeddelelse.

Udvidelsen styrker Polytechs globale organisation med 100 erfarne medarbejdere og en bred vifte af teknologi, der supplerer Polytechs eksisterende fundament. 

Den teknologi, der er udviklet af fos4X, anvender datadrevne tilgange som maskinindlæring til at digitalisere og optimere eksisterende og nye vindmøller. De intelligente løsninger er baseret på fiberoptisk sensorteknologi til vindmøllevinger.

- Vi skal mestre mange forskellige teknologier, så vi kan skabe kombinationer, der gør det muligt for vores kunder at høste reelle synergier, siger administrerende direktør Mads Kirkegaard og fortsætter. 

- Med de ekstra ressourcer fra fos4X er vi bedre forberedt end nogensinde før på at co-designe nye optimerings- og beskyttelsesløsninger, så de passer til vores kunders specifikke behov. Det giver os mulighed for sammen med vores kunder at skubbe grænserne for vindenergiproduktion yderligere og i sidste ende fremskynde verdens overgang til bæredygtig energi, siger Mads Kirkegaard. 

Navnet og mærket Fos4X ophører, mens de nuværende fos4X-aktiviteter og kontorer i Tyskland og Kina i fremtiden vil fungere som en del af Polytech. Dette øger Polytechs globale rækkevidde yderligere fra igangværende operationer i Kina, Danmark, Mexico og USA.

Om Polytech

Polytech udvikler og producerer produkter og systemer til OEM'er og ejere i vindindustrien.

Polytech har specialiseret sig i løsninger, der forbedrer ydeevnen og beskyttelsen af vindmøllevinger til nybyggeri og eftermontering for at reducere den samlede Levelized Cost of Energy (LCOE). Produkterne inkluderer lynbeskyttelsessystemer, forkantbeskyttelse, blade add-ons og transportløsninger.

Virksomheden har en Danak-akkrediteret testfacilitet i Bramming og en Danak-akkrediteret lyn testfacilitet i Herning.

Siden 2013 er antallet af ansatte gået fra 35 til 700 ansatte i Danmark, Kina, Mexico og USA. Købet af fos4X vil bringe det globale antal ansatte tæt på 800.

Polytech har siden 2016 været ejet af Verdane Capital.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094