23948sdkhjf

Automatik 2020: Cobot Lift vil sætte stor prik på verdenskortet

Årets Automatik-messe byder på lidt af en verdensnyhed.

Den sjællandske robotvirksomhed Cobot Lift kan nemlig for første gang vise sin løfterobot frem for et bredere publikum.

- Vi er nu nået dertil, hvor produktet er færdigt. Vi har lavet lidt justeringer på den de sidste par måneder, og nu er vi egentlig klar med det, fortæller Kurt Nielsen, der er sales manager hos Cobot Lift.

De seneste 2½ år har de arbejdet med en prototype, som blandt andet har været testet hos Dana Lim.

Tager de tunge løft

På messen tiltrækker robotten sig da også en del opmærksomhed.

- Folk er blevet lidt overraskede over, at vi har kombineret de her to teknologier. De fleste kender vakuumløfteren, som kan tage de her tunge løft. Og de fleste kender jo cobotter, forklarer Kurt Nielsen.

Cobot Lifts robot er baseret på en UR-robotarm. Denne kan normalt kun løfte 10 kg, men takket være Cobot Lifts teknologi kan løftekapaciteten øges til p.t. 45 kg – og man er klar til at gå op til 80 kg, den dag UR er klar med en 20 kg robotarm.

Skal afløse industrirobotter

Dermed håber Cobot Lift at kunne slå hul på et helt nyt marked for kollaborative pick and place-robotter.

- Pludselig kan man begynde at løfte 25 kg sække med en kollaborativ, og dermed begynder robotterne jo at kunne tage nogle af de løft, som industrirobotter normalt tager, forklarer Kurt Nielsen.

Derudover fremhæver han robottens vakuum-sug, som kan håndtere et væld af forskellige emner; alt fra kasser og poser til bøtter og kufferter.

- Vi kan gå ned og suge fuldstændig ens på materialerne. Hvis en medarbejder manuelt skal løfte en pose med væske, så er der altid en risiko for, at den går i stykker. Vi kan gøre det nænsomt og ens hver gang, forklarer Kurt Nielsen.

Internationale ambitioner

Messen i Brøndby Hallen er bare første skridt for den ambitiøse robotvirksomhed. Allerede onsdag formiddag kunne Kurt Nielsen konstatere, at det havde været en god messe.

- Absolut. Vi har allerede haft kontakt til mange virksomheder i Danmark, men nu kan vi rent faktisk vise vores produkt frem. Og folk kommer og siger; ”den kan jo faktisk det, I har sagt” - og ja, det kan den, konstaterer Kurt Nielsen.

Planen er selvfølgelig, at robotten skal vises frem for et globalt publikum, men i første omgang har coronavirussen jo forpurret alle internationale messer.

Lidt begynder der dog at ske i den retning.

- Om 14 dage har vi lavet en lokal messe hos en virksomhed i Tyskland der heder Eurotech. Alle de store messer er jo lukket, så vi er heldige, at vi har lov at være her i dag og vise det, siger Kurt Nielsen.

Indtil videre har Cobot Lift lavet aftaler med distributører i 16 lande, og derfor er det vigtigt at komme ud i verden og vise produktet frem, nu udviklingfasen er overstået.

- Planen er jo, at vi vil ud og sætte en stor prik på verdenskortet, slutter Kurt Nielsen.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.172