23948sdkhjf

Grundfos fyrer 600 - rammer ikke dansk produktion

Grundfos forenkler organisationen. Det betyder afskedigelser af omkring 600 medarbejdere på globalt plan.

- Det er svært at se gode kollegaer forlade os. Jeg vil gerne takke alle for deres hårde og loyale arbejde. Vi vil i overensstemmelse med vores værdier sikre, at alle berørte medarbejdere støttes i denne proces, siger Jens Moberg, formand for Grundfos Holding-bestyrelsen, i en pressemeddelelse.

Over for Ritzau afviser Grundfos at oplyse, hvor mange ansatte i Danmark, der bliver ramt af fyringsrunden. Grundfos har 4500 ansatte i Danmark, hvoraf cirka to tredjedele arbejder i produktionen.

Pumpekoncernen oplyser, at produktionen kun i meget lille omfang vil blive påvirket af fyringsrunden.

Grundfos offentliggør i dag de næste skridt i en global transformation, der skal styrke virksomhedens position som et af verdens førende selskaber inden for pumpeløsninger og vandteknologi.

Det er i forlængelse heraf at afskedigelserne blandt de i alt 19.000 ansatte på verdensplan kommer. 

Styrker sin position

Grundfos går efter en forenklet struktur, og betydelige investeringer i innovation og digitale kompetencer skal gøre det muligt for Grundfos at komme endnu tættere på sine kunder og levere mere attraktive løsninger.

Grundfos vil organisere sine salgs-, marketing-, teknologi- og produktionsfunktioner, så de servicerer fire forskellige kundegrupper: Commercial Building Services, Domestic Building Services, Industry og Water Utility. 

I denne mere kundeorienterede struktur vil der i endnu højere grad være fokus på kundernes unikke behov i produktudvikling, salg, leverance og service. 

- Vores succesfulde implementering af vores 2020-strategi og de stærke økonomiske resultater i de sidste seks år giver os platformen for implementering af vores ambitiøse 2025-strategi, herunder en ny og kundeorienteret struktur samt yderligere investeringer i innovation og digitale kompetence. Dermed står vi endnu stærkere, når vi kommer igennem den covid-19-afledte økonomiske krise, siger Jens Moberg. 

For en måned siden fremlagde koncernen et regnskab for første halvår, hvor omsætningen er faldet knap 1 mia. kr. til 12,3 mia. kr. Overskuddet dykkede 28 pct. til 756 mio. kr.

Grundfos er i øjeblikket på jagt efter en ny topchef, da den nuværende, Mads Nipper, fra 2021 skifter til en lignende stilling hos energiselskabet Ørsted.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095