23948sdkhjf

Ny direktør vil omsætte for trecifret millionbeløb om fire år

Målet er klart. Robot-virksomheden Cobot Lifts skal have en omsætning på et trecifret millionbeløb inden fire år.

Læs også: Automatik 2020: Cobot Lift vil sætte stor prik på verdenskortet

Sådan lyder det fra virksomhedens nyudnævnte direktør Henrik Elm Gulløv, der kunne sætte sig i direktørstolen 1. august 2020.

- Vi har et godt fundament, men hvis vi skal nå målet, skal vi i gang nu og helst uden at lave for mange fejl, siger han til Electronic Supply.

Og det trecifrede millionbeløb er bare første delmål.

Virksomheden går efter at runde en milliard i omsætning inden for det næste 10 år. Og derfor er alle sejl sat.

Læs også: Cobot-virksomhed henter ny CEO blandt investorerne

- Salgsfunktionen er det første, vi har set på. Vi skal etablere og skalere salget, og når det er på plads, skal vi sørge for at infrastrukturen i produktionen følger med. Lige nu er vores salg lidt udfordret på grund af corona, men vi har tænkt alternativt og har lanceret Cobot Lifts tv, hvor vi viser live-demoer over webstream, siger Henrik Elm Gulløv.

Satsningen betyder også, at virksomheden er gået fra tre til 11 ansatte primært inden for salg, marketing, grafik og udvikling, fortæller direktøren.

De ukurante emner

Cobot Lift har udviklet en stribe produkter, der kan øge løfteevnen på UR-robotter fra 10 til 45 kg ved hjælp af en vakuum-løfter. Løfteren er stadig kollaborativ, så den behøver ingen afskærmning, og kan dermed indgå direkte i produktionen uden nævneværdig omstilling på produktionslinjen.

Nu barsler virksomheden også med et nyt produkt, der gør, at robotten kan løfte mere ukurante emner, fx sække og kufferter, der kan have forskellige mål, vægt og form.

Læs også: Cobots kan speede produktionen af respiratorer op

- Vi har oplevet interesse fra et bageri i storskala, der håndterer sække på mellem 10 og 25 kg. Der kan en almindelig grab godt have det svært, fordi emnerne varierer i størrelsen. Det har vi løst med det her, siger Henrik Elm Gulløv.

Fra investor til CEO

Henrik Elm Gulløv var frem mod udnævnelsen til direktør investor i firmaet, og har altså fulgt Cobot Lifts siden starten i 2018.

Derfor var han heller ikke i tvivl om, at han skulle træde til som investor den gang, firmaet gik i luften.

- Jeg blev kontaktet af Flemming Truelsen, der er stifter af Cobot Lift. Og når en mand fra Vestsjælland siger ” jeg tror, jeg har opfundet en lille robot-genialitet”, så skal man slå til, siger Henrik Elm Gulløv med et grin.

Jobskiftet betød, at den nyslåede direktør har forladt sit job hos Shell for at hellige sig branchen for robotter og automatisering.

- Det giver stor mening for mig at præge en samfundsudvikling, hvor vi fjerner masser af tons løftet ude på arbejdspladserne, hvor man stadig ser ansatte slæbe på 25 kilos sække. Rundt omkring i verden ser vi medarbejdere, der løfter helt op til 10 tons om dagen, siger Henrik Elm Gulløv.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.079